'Morali son derece yerinde'

Güncelleme Tarihi:

Morali son derece yerinde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2013 12:30

Ankara TMK 10’la yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen 28 Şubat soruşturması kapsamında şüpheli olarak ifadesi alınacak olan eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda sağlık kontrolünden geçirildi. 10 gün önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na, gerekirse müvekkili Karadayı'nın ifade verebileceği yönünde dilekçeyle başvuru yaptığını belirten avukatı Erol Yılmaz Aras, “Kendisi ile telefonda görüşme imkanım oldu. İfadesinin alınmasını zaten bekliyordu. Ancak, bu şekilde polislerin gelip kendisini alması nedeniyle üzgün. Onun dışında morali son derece yerinde” dedi.

Haberin Devamı

Polis marifeti ile getirilmesine talimatının verilmesinin ardından emniyet mensupları Karadayı’yı Ankara’ya götürmek üzere sabah saatlerinde Fenerbahçe Orduevi’ne gittiler.

ADLİYEDE 20 DAKİKA KALDI

Fenerbahçe Orduevi’nden alınan Karadayı saat 11.10 sıralarında Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Korumaları ile adliyeye getirilen Karadayı’nın bulunduğu araca 3 araç daha eşlik etti. Adliyenin -4’üncü katında bulunan otoparktan adliye binasına alınan Karadayı -3’üncü kattaki Adli Tabipliğe götürüldü. Adli tabipliğe çıkarken başında fötr şapka, boynunda sarı ekoseli atkı ve siyah palto giyen elleri cebinde olan Karadayı’nın sakin olduğu gözlendi.  Adliye’de yaklaşık 20 dakika kalan Karadayı 11.30 sıralarında bu kez -7’de bulunan otoparktan çıkartıldı.Atatürk Havalimanı’na götürülen Karadayı, THY’nin 13.00’deki Ankara uçağında rezervasyon olmasına rağmen 12.00’de uçağa yetişince bu uçakla Ankara’ya götürüldü.

Haberin Devamı

SAĞLIK KONTROLÜ İÇİN ADLİYEDE BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ / Foto Galeri

“ARAMA VE GÖZALTI KARARI YOK”

Karadayı’nın avukatı Erol Yılmaz Aras ise müvekkilinin hakkında gözaltı ve arama kararı bulunmadığını belirerek emniyet mensuplarının iki araç ile orduevine gitmesine tepki gösterdi. Karadayı’nın soruşturma kapsamında şüpheli olarak ifadesinin alınması çağrı yapıldığını belirten avukat Aras,  emniyet görevlilerinin iki polis aracı ile gözaltı kararı varmış gibi Karadayı’yı almaya gitmesini eleştirerek, bu durumu hukuksuz olduğunu savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!