'Modern vatandaşlık yasası gerekli'

Güncelleme Tarihi:

Modern vatandaşlık yasası gerekli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2014 17:15

Almanya Türk Toplumu (TGD) Eşgenel Başkanları federal hükümete, modern ve yeni bir vatandaşlık yasasının hazırlanması çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

ALMANYA Türk Toplumu (TGD) yeni dönemde iki eşgenel başkanla çalışmalarını yürütecek. Kenan Kolat'ın sağlık gerekçeleriyle yeniden Genel Başkanlık için aday olmamasından sonra eşgenel başkanlık görevini üstlenen Safter Çınar ile Gökay Sofuoğlu dün yeni dönemde TGD'nin yapacağı ve önem verdiği konularla ilgili basın toplantısı düzenledi.

OPSİYON MODEL

Eşgenel Başkan Sofuoğlu, Federal Mechlis'te bekleyen ve Almanya'da doğan gençlere belli şartlar altında çifte vatandaşlık hakkı tanımayı öngören yasa tasarısını yetersiz bulduklarını söylerken, Almanya'nın modern ve çifte vatandaşlığın yolunu açacak vatandaşlık yasasına ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Sofuoğlu “Opsiyon Model ile ilgili çok şey söylendi, azı yapıldı. Bu tasarı yasallaşırsa hiç Almanca bilmeyenler ve sadece burada birkaç ay kalanlar bile Alman vatandaşı olabilecekken yıllardır ülkede yaşayanlar ise hala bir dizi şartları yerine getirmek zorunda” dedi.

DAHA FAZLA KATILIM

Eşgenel Başkan Çınar ise TGD'nin ayrımcılığa karşı ve kamualanlarında daha fazla göçmenin katılımı sağlayacak çalışmalar yürüteceğini belirtirken, ırkçılıkla mücadelede Almanya'da daha fazla enerjinin harcanması gerektiğine işaret etti. Çınar, kamualanında yeteri kadar göçmen kökenlinin bulundurulmadığını söylerken “Özellikle karar mekanızmalarında göçmen kökenli yok denecek kadar az” dedi.
Çınar, TGD'de görev dağılımın gelecek hafta yapılacağını da söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!