Modeller çoğalıyor seçenekler cazipleşiyor

Güncelleme Tarihi:

Modeller çoğalıyor seçenekler cazipleşiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2006 00:00

Sayısal fotoğraf makineleri arasındaki değişik model ve seçenekler, her bütçeye ve ihtiyaca göre en iyi çözümleri sunacak şekilde her geçen gün daha da zenginleşiyor. Bu sayımızda test etmek üzere iki ayrı kategoride dikkat çeken iki ayrı model seçtim: Sayısal SLR benzeri kategoride Kodak EasyShare P712 ve ultra kompakt kategoride Casio Exilim EX-Z1000.

Optik Yakınlaştırmanın Gücü

Kodak EasyShare P712’nin en önemli özelliği, sahip olduğu optik yakınlaştırma gücü. Makinenin 12x (36mm-432mm) Schneider-Kreuznach Variagon optik yakınlaştırmalı objektifiyle en uzak ayrıntıları bile net bir şekilde yakına getirebiliyorsunuz. 7.1 megapiksel çözünürlüğüyle de hassas netliğe ve ayrıntılara ulaşıyorsunuz.

Makinenin ergonomik yapısı sayesinde tek elle bile rahat bir şekilde tutarak kullanmak mümkün. Sık kullanım gerektiren tuşlar da gövde üzerine gayet uygun yerleştirilmiş. Makinedeki 12x optik yakınlaştırmayı gölgeleyen tek olumsuz yanı, yakınlaştırma butonunun son derece hassas ve gürültülü olması. Makinenin saniyenin onda birinden daha kısa bir sürede otomatik odaklama yapabilmesi de, nispeten yavaş olan açılış ve kapanış sürelerini telafi eden önemli bir artı.

Yüksek çözünürlüklü 6.4 santimlik (2.5 inç) parlak ve net likit kristal ekranı, farklı iç ve dış mekan çekimlerinde büyük rahatlık sağlıyor. Dilerseniz makinenin yüksek çözünürlüklü elektronik vizörünü kullanarak pil tasarrufu sağlayabiliyorsunuz. Optik görüntü sabitleme sistemi, daha iyi flaş sonuçlar için flaş bağlantısı, kaliteli video çekim imkanı, RAW ve TIFF format desteği, tam manüel çekim olanakları P712’yi iyi bir seçenek haline getiriyor.

Avucunuzdaki Dev Ekran

Casio Exilim EX-Z1000, 10.1 megapiksel yüksek çözünürlüğüyle ultra kompakt kategoride şaşkınlık ve hayranlık yaratan yeni bir model. Cihazın 7.11 santimlik (2.8 inç) yüksek çözünürlüklü net ve parlak ekranı insanı ilk bakışta etkiliyor. Ayrıca vizör bulunmayan modelde dev ekran sayesinde parlak ışıkta da zevkli ve kolay çekimler yapmak mümkün. Kullanım kolaylığı ve sahip olduğu kullanıcı dostu özellikler modelin cazibesini arttırıyor.

Açılış hızlı olmasına rağmen, çekimler arasındaki sürenin uzunluğu ise bazen can sıkıcı olabiliyor. Makinenin az ışıktaki performansı pek parlak değil.

Makinenin hızlı flaşıyla saniyede üç kareye kadar fotoğraf çekebiliyorsunuz. "Continous Zoom Control" modunda istediğiniz bir kareyi tek çekimle hem geniş açı, hem de tele olarak aynı anda görüntüleyebiliyorsunuz. 37 ayrı hazır çekim modu arasında neredeyse yok yok. Pratik kullanım arayan kullanıcılar için vesikalık çekimden sonbahar manzaralarına kadar her ayrıntı düşünülmüş. Makine 640x480 VGA çözünürlükte, saniyede 25 kare hızında video da çekebiliyor. EX-Z1000’in pilleri sizi yarı yolda bırakmayacak bir performans sunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!