Modanın kalbi Galata'da

Güncelleme Tarihi:

Modanın kalbi Galatada
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2009 10:49

Beyoğlu Belediyesi ile Moda Tasarımcıları Derneğince (MTD) düzenlenen ve Türkiye'nin önde gelen tasarımcılarıyla tüketicileri bir araya getiren “5. Galata Moda Festivali” başladı.

Haberin Devamı

MTD Başkanı ve moda tasarımcısı Bahar Korçan, festivalin açılışından önce Anemon Hotel'de düzenlenen basın toplantısında, festival nedeniyle genç tasarımcıların heyecanlı olduklarını ve her yıl festivale katılımın arttığını ifade etti.
Türkiye'de moda tasarımcılarının, kendi müşterileri ve tüketicileriyle buluştuğu bir alan yaratmak idealleri olduğunu belirten Korçan, “Derneğimizin amaçlarından biri de bir Türk moda ekolü yaratmaktı” dedi.
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da Beyoğlu'nda yaşayan insanların “Bizim mekanımız da güzelleşsin” istekleri ve “Beyoğlu'nun, sanatçıların, düşünce insanlarının, üreten insanların yeri olmalı” düşüncesi kapsamında çalışarak böyle bir festivali gerçekleştirdiklerini belirtti.
Modada bütün güzelliklerin halk için olduğunu söyleyen Demircan, insanların, kapısından içeri girmeye ürktükleri o mağazalara burada rahatlıkla girip, almasalar da görebilecekleri, dokunabilecekleri güzellikte ve samimiyette ulaştıklarını dile getirdi.
Demircan, “Bu çok güzel bir şey. Cebinde çok parası olup, çok iyi mekanlarda alışveriş edene de az parası olup iyi giyinmek isteyene de elimizin uzanması lazım. Çünkü moda evrenseldir” diye konuştu.
Demircan ve Korçan, daha sonra diğer tasarımcılarla birlikte Galata Meydanı'ndaki festivalin açılış kurdelesini keserek, vatandaşlarla festival alanındaki stantları gezdi.
Arzu Kaprol, Hakan Yıldırım, Özlem Süer, Mehtap Elaidi, Cem Lokmanhekim ve Gül Ağış'ın da aralarında bulunduğu 27 ünlü moda tasarımcısının ürünlerinin sergilenip satıldığı festival, 13 Aralık Pazar gününe kadar sürecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!