Modalılar, 20 ay sabır!

Güncelleme Tarihi:

Modalılar, 20 ay sabır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kadıköy Ön Arıtma Tesisi inşaatı, sahildeki yürüyüş yolunu ve parkı kullanılamaz hale getirdiği için Modalılar isyan etti. ‘‘Yürüyüş Yolumu İstiyorum’’ diyerek imza kampanyası başlatan Modalılara İSKİ ‘‘20 ay sabredin’’ diyor.

Kadıköy rıhtımında dolgu alan üzerine inşa edilen sahil yürüyüş yolu ve Kadıköy Parkı’nın uzun süredir devam eden bakımsızlığından dolayı Modalılar bir imza kampanyası başlattı. İlk günlerinde yaklaşık bin imzaya ulaşan kampanyanın adı ‘‘Moda Sahil Yolumu İstiyorum.’’ Amaç ise bakımlı, yeşil içinde, temiz bir sahil yürüyüş parkuru.

Park İSKİ'ye devredildi

Moda Sahil Yolu gerçekten de çok bakımsız bir halde. Kırılmış aydınlatma lambaları, oturulamaz hale gelmiş banklar, bozulmuş yürüyüş yolları ve talan edilmiş yeşil alanlara dalgaların tahrip ettiği yürüyüş yolu da eklenince alan mezbeleliğe dönmüş durumda. Bütün bunlara bir de İSKİ'nin Mühürdar'da inşa etmekte olduğu atıksu arıtma tesisinin inşaatı için parka girip çıkan kamyon ve dozerlerin eklediği çirkinlik Modalılar’ı sonunda çileden çıkarttı.

Konuyla ilgili olarak açıklama istediğimiz Kadıköy Belediyesi, bölgenin dolgu alan olduğunu ve tamamen Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda bulunduğunu duyuruyor. Rekreasyon alanını inşa eden Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ise, İSKİ'nin bölgede inşa etmekte olduğu dev tesis nedeniyle parkın protokolle İSKİ'ye devredildiğini belirtiyor.

Protokole göre İSKİ arıtma tesisi inşaatını bitirdikten sonra geri kalan kısmı yeniden park olarak düzenleyecek ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne devredecek.

İSKİ'den konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalarda ise söz konusu bölgede Üsküdar, Ümraniye, Kadıköy ve Maltepe ilçelerinin atıksularının arıtılacağı, Kurbağalıdere'yi de kurtaracak büyük bir tesis yapılmakta olduğu belirtilerek bütün rahatsızlıkların temelinde bunun yattığı duyuruluyor.

3 Haziran'da temel atılıyor

Benzer bir tesisin Avrupa Yakası'nda Yenikapı'da yıllardır hizmet verdiğini ve çevre halkından şikayet almadıklarını anlatan İSKİ yetkilileri, amaçlarının bu tesisin tamamlanmasıyla Anadolu Yakası'nda da sahil temizliğini sağlamak olduğunu öne sürüyor.

İSKİ'nin verdiği bilgiye göre, tesisin müteahitliğini üstlenen Lidya İnşaatçılık firması inşaatı 20 ayda bitirmeyi taahhüt etti. İSKİ bu sürenin sonunda Modalılar’ın yeniden temiz ve bakımlı bir sahil kuşağına kavuşacağını söylüyor. Tesisin temel atma töreni 3 Haziran'da. Modalılar’ın temiz bir sahile kavuşmak için Şubat 2002'yi beklemeleri gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!