Mobilyada Hemingway modası

Güncelleme Tarihi:

Mobilyada Hemingway modası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

Nobel Edebiyat Ödülü sahibi ünlü Amerikalı yazar Ernest Hemingway, doğumunun 100. yılı olan 1999'da çeşitli etkinliklerle anılacak.

Etkinliğin ilk ürünleri mobilya tasarımında gerçekleştiriliyor. Ernest Hemingway Koleksiyonu adlı bu yeni lisanslı ürünler; mobilya, aksesuar, hediye ve tekstil tasarımlarını içeriyor.

Fashion Licensing of America Inc.'dan yayınlanan basın bülteninde, başkan Marla A. Metzner, Nobel ödüllü yazarın ününün Corrida Sofası, Sun Valley Coctail Masası ve Papa Hemingway İskemlesi gibi ürünlerde yaşayacağını söylüyor.

Papa iskemlesinin üzerinde kabartma bir H harfi var. Kitaplıkta ise belirgin bir H imzası ve kılıçbalığına benzer bir balık sembolü var. Şubat ayında 100 Hemignway ev eşyası piyasaya sunulacak.

Koleskiyon geçen Kasım ayında yazarın en büyük oğlu Jack Hemingway'in desteğiyle start almıştı.

Hemingway markasıyla piyasaya sürülen malların ortak özelliği olarak ismini taşıdığı kişiyi yansıtması, tutkulu, devamlı, uluslararası, erkeksi ve aynı zamanda da romantik olması gösteriliyor.

Mobilyaların, yazarın yaşadığı Key West, Florida, Havana, Kenya ve Ketchum'un etkilerini taşıdığı söyleniyor.

Metzner şu sıralar Hemingway giysileri üzerinde çalışıyor. Dikkatsiz giyimiyle tanınan Hemingway için asla bir takım elbise üretmeyeceklerini belirten Metzner'in aklında spor giysiler var. Hemingway giyilerinin Hampston'daki beylerin hafta sonu giyecekleri tarzda olacağını söylüyor.

Böyle bir Hemingway modası yaratılmasından rahatsız olanlar da yok değil elbette. Ama onlara Metzner'in cevabı hazır: ‘‘Ailesi aile ismini savunuyor. Çünkü bunu eğer onlar yapmazsa başkası yapar. Ve onların onayını bile almaz.’’

Metzner pay anlaşması konusunda detay vermekten kaçınıyor. Ancak yazarın doğumunun 100. yıldönümü olan 1999 yılının hem Metzner hem de Hemingway ailesi için iyi bir yıl olacağına şüphe yok.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!