Mobil yaşamın dayanılmaz hafifliği

Güncelleme Tarihi:

Mobil yaşamın dayanılmaz hafifliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2007 00:00

Şangay’da yapılan HP Mobil Yaşam Zirvesi’nde en yeni mobil teknolojiler tanıtıldı.

HP, 9-10 Mayıs’ta Şangay’da gerçekleştirdiği HP Mobil Yaşam Zirvesi’nde tanıttığı 7 yeni ürünle kurumsal dizüstü bilgisayar portföyünü genişletti. Yeni ürünler sundukları zengin bağlantı seçenekleriyle tüketicilerin tercihini kolaylaştırırken, masaüstü bilgisayarlara benzer ölçekte performansı dizüstüne taşıyorlar. Ayrıca yeni modellerde kullanılan Illumi-Lite ekran teknolojisi de hem hafiflik, hem de enerji tüketimi konusunda avantaj sunuyor.

HP’nin kurumsal dizüstü bilgisayar portföyü, Intel Centrino Pro Mobile teknolojisini ilk kullanan ürün grupları arasında yer alıyor. Bu teknoloji, uzaktan dahili yönetim ve proaktif güvenlik özelliklerini kullanıcılara sunuyor. Kullanıcılar, HP’nin Out of Band Yönetim Konsolu’ndan yararlanarak teknik servis ihtiyaçlarını azaltabiliyor, zararlı kodlardan bilgisayarlarını daha iyi koruyabiliyor ve kritik yönetim unsurlarının çalışır durumda olduklarından emin olabiliyor. Yeni dizüstü bilgisayarlar, Drive Encryption for HP ProtectTools gibi, bilgisayarın sabit diskindeki verileri çalınma, kaybolma gibi durumlarda okunmaz hale getiren kapsamlı güvenlik teknolojilerine de sahip.

Yeni ürünlerin bir başka dikkat çekici özelliği olan HP DuraKeys, klavye tuşlarını 50 kata kadar daha dayanıklı hale getirirken tuşlardaki yazıların silinmesini en aza iniyor. HP QuickLook teknolojisi ise, tek dokunuşla 10 saniye içinde e.posta, takvim ve adres defterine erişim sağlıyor. Yeni nesil ürünlerde 3. Kuşak genişbant kablosuz iletişim yanında 802.11n, WLAN ve Mavidiş kablosuz bağlantı teknolojileri de yer alıyor.

HP, kurumsal kullanıcıların kendilerine en uygun ürünü seçmelerini kolaylaştırmak için yeni ürünleri üç başlık altında topluyor: Hafif sınıfta Ultra-Light (2000 serisi), taşınabilir performans sınıfında Balanced Mobility (6000 serisi) ve performansta Performance (8000 serisi).

HP’nin etkinlikte tanıtımını yaptığı bir diğer ilginç teknoloji de Mediascape yazılımı. Bu yazılım, HP’nin iPaq 6900 serisinde olduğu gibi multimedya yeteneğine sahip Windows Mobile 5 tabanlı bir cep bilgisayarı ve GPS (Global Pozisyon Saptama) sistemine ihtiyaç duyuyor. Bu özelliklere sahip cihazınıza önce yazılımı kuruyorsunuz, daha sonra kendi hazırladığınız veya mscapers.com adresinden hazır olarak bulabileceğiniz Mediascape dosyalarını yüklüyorsunuz.

Bu işlemi yaptığınızda, bulunduğunuz ortam yüklediğiniz Mediascape dosyasının içeriğine bağlı olarak sanal bir gezi veya eğlence alanına dönüşüyor. Örneğin Mediascape dosyasına belli büyüklükte bir alan tanımlıyorsunuz, daha sonra alan içine 3 tane sanal obje yerleştiriyorsunuz. Cihazı alıp dışarı çıktığınızda GPS sistemi konumunuzu belirleyerek sanal objelere ne ölçüde yakın olduğunuzu size söylüyor ve cihazın ekranında sizi objeye yönlendirecek ipuçları beliriyor. Dilerseniz oyuna zaman sınırı ve oyunun ruhunu yansıtacak ses ve görüntüler ekleyebiliyorsunuz.

Sistemi açık havada geçen macera oyunları hazırlamak için kullanabileceğiniz gibi, özel gezi programları oluşturmak için kullanmak da mümkün. Mesela turistik bir bölgenin önceden hazırlanmış Mediascape dosyasını cihazınıza yükleyip tarihi bir yapının yanına gittiğinizde, bu yapıyla ilgili bilgileri ve efsaneleri de cihazınızdan dinlemeye başlayabileceksiniz.

Mediascape’in nasıl çalıştığına dair tanıtımlara, farklı kullanıcılar tarafından hazırlanmış Mediascape dosyalarına ve kendi Mediascape dosyalarınızı hazırlamak için ihtiyaç duyacağınız araçlara www.mscapers.com adresinden ulaşabilirsiniz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!