Mobil Oyunun Altın Çağı

Güncelleme Tarihi:

Mobil Oyunun Altın Çağı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2007 10:10

Cep telefonunda müzik, fotoğraf ve videonun yanı sıra oyunu da etkin biçimde kullanan Nokia, mobil oyun platformu N-Gage için yaratılan en yeni oyunları ve işbirliklerini, San Francisco'daki Oyun Geliştiricileri Konferansı 2007'de tanıttı. Etkinlikte N-Gage'in güncellenmiş yazılım geliştirme araçları ve SNAP Mobile'ın JAVA platformu da duyuruluyor. Mobil oyun meraklılarını N-Gage'de heyecanlı günler bekliyor!

Haberin Devamı

5-9 Mart tarihleri arasında San Francisco'da düzenlenen Oyun Geliştiricileri Konferansı 2007'de mobil oyun platformu N-Gage için hazırlanan en yeni oyunları ve yeni işbirlikleri tanıtıldı. Konferansta ayrıca N-Gage platformu için hazırlanan güncellenmiş yazılım geliştirme araçları ve SNAP Mobile'ın Java platformu için yeni bir test programı da duyuruluyor. Bu yeni gelişmelerle, milyonlarca Nokia kullanıcısının online mobil oyun deneyimi daha da keyifli hale geliyor.

Konferansta çeşitli sunumlarla bu yenilikleri tanıtan Nokia yetkilileri şunları ifade ediyorlar: "Mobil oyun sektörünün gelişimine katkıda bulunacak iki önemli girişime imza atmaktan dolayı mutluyuz. Yeni N-Gage platformumuz, her yıl satışa sunduğumuz on milyonlarca S60 işletim sistemli cihazın performansını artıracak küresel bir oyun platformu sağlıyor. Benzer şekilde, Java'daki gelişmelere sağladığımız katkı da, SNAP Mobile'ı destekleyen geliştiricilere yönelik yeni çözüm ve araçlarla devam ediyor."

Haberin Devamı

Yeni oyunlar ve markalar

Nokia, Games Developers Conference 2007'de yeni mobil oyun platformunda kullanılabilecek yeni oyunlarını tanıtıyor. Bu oyunlar arasında Gameloft'a ait Asphalt 3, Street Rules, Brothers In Arms, Hell's Highway, Brain Challenge, Midnight Pool ve EA Mobile'a ait FIFA 2008 de yer alıyor.

Yeni işbirlikleri

Oyun yayıncıları Glu Mobile, Indiagames ve THQ Wireless da bundan böyle N-Gage oyun platformu için yeni mobil oyunlar ve içerikler yaratacak. Platform için hazırlanan ilk Glu oyunu, World Series of Poker Texas Hold'em (WSOP) olacak. Bu oyunda, oyuncular sekiz kişilik masalarda, Chris "Jesus" Ferguson ve Scott Fischman gibi WSOP şampiyonları ile yarışabilecekler.

Nokia ayrıca, yeni N-Gage oyun platformu için yaratılan yeni nesil yazılım geliştirme kiti N-Gage SDK 1.0'ı da tanıtıyor. Bu kit sayesinde içerik geliştiriciler, pek çok Nokia S60 3rd ed. cihaz arasında online oyun oynanması için tek bir kod sistemi kullanabilecekler. Yeni N-Gage Zone da, N-Gage oyun platformu için yeni oyunlar geliştirmek üzere gerekli tüm araçları, belgeleri ve güncellemeleri sunacak.

İçerik geliştirmeyle ilgili ayrıntılı bilgi http://forum.nokia.com/games adresinden alınabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!