Mladiç’in tanklarına Yunan yağı

Güncelleme Tarihi:

Mladiç’in tanklarına Yunan yağı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2011 00:00

Yunanistan’da yayımlanan Kathimerini Gazetesi, Atina’nın, savaş suçundan BM mahkemesinde yargılanmasına başlanan Bosnalı Sırp komutan Ratko Mladiç’e, “Bosna savaşı sırasında gizlice askeri yardımda bulunduğu” iddiasını yazdı.

Haberin Devamı

Kathimerini’nin “Mladiç’in Yunanistan’a gizli ziyareti” başlıklı haberinde, savaş sırasında “(Eski Sırp lider Slobodan) Miloşeviç’in can dostu ve Sırpların destekçisi olan Kostantinos Miçotakis hükümeti tarafından yapılan yardımların, daha sonra (Andreas) Papandreu döneminde de sürdüğü”, “yardımların Mladiç’e resmi olmayan çeşitli yöntemlerle gönderildiği” belirtildi.

Gazete, “Gönderilen insani yardım konvoylarında görev alan herkes biliyordu ki, konvoy zeytinyağı bidonlarıyla birlikte, varillerle tanklar (zırhlı araçlar) için yağ da taşıyordu. Konvoyları bizzat karşılayan Mladiç, Yunanlılara sevimli görünmek için televizyon kameralarına Makedonya’nın Yunan olduğunu söylüyordu” ifadelerine yer verildi.

Baba Papandreu da yardım etti

Kathimerini, Yunanistan’da 1993 yılındaki iktidar değişikliğinin ardından Mladiç’in, “Aynoroz’u ziyaret” bahanesiyle, “Popa” rumuzlu gizli servis başkanı ve “Abdaloviç” adında bir emniyet görevlisiyle birlikte Selanik’e gelerek Yunanlı üst düzey gizli servis görevlisiyle saatler süren uzun görüşmeler yaptığını öne sürdü. Gazete, “Mladiç karargahına tatmin olmuş olarak döndü. Çünkü Atina, Papandreu iktidarı döneminde de Bosnalı Sırplara fiili yardımını sürdürdü” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!