MKE: Mermi kaçakçılığını biz ortaya çıkardık

Güncelleme Tarihi:

MKE: Mermi kaçakçılığını biz ortaya çıkardık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2001 00:00

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu, ''fişek kaçakçılığı'' olayının Kurum tarafından ortaya çıkarılarak Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne duyurulduğunu belirterek, ''Yapılan soruşturma çerçevesinde olay yargıya intikal etmiş olup, MKEK'dan hiçbir eleman tutuklu bulunmamaktadır denildi.

MKEK'dan yapılan açıklamada, adli makamlarca yürütülen ''fişek kaçakçılığı'' konusunda, içlerinde MKEK elemanlarının da bulunduğu çok sayıda kişinin yakalandığı haberleri hatırlatılarak, bu olayın kurumla ilişkisine açıklık getirildi.

Soruşturmada adı geçen kişinin, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden aldığı ''mermi satış belgesi'' ile Genel Müdürlüğe başvurarak ''fişek satış bayii olma'' talebinde bulunduğu belirtilen açıklamada, ''Tüm belgeleri tarafımızdan tetkik edilmiş ve yasal olmayan herhangi bir hususa rastlanmadığından kendisi ile şartları Kurumumuzca tespit edilmiş olan standart 'Mermi Anlaşmalı Satıcılık Sözleşmesi' imzalanmıştır'' denildi.

"Fazla satınca şüphelendik"

Bayinin, anlaşma imzalandıktan sonraki kısa bir dönem içinde, Ankara'da aynı işi yapan diğer bayilere oranla çok daha fazla miktarda mermi satın almakta olduğunun Kurum yetkililerince tespit edildiğine işaret edilen açıklamada, bunun üzerine kendisine mermi satışlarının durdurulduğu ve satın almış olduğu fişekleri kimlere satmış olduğunun sorulduğu kaydedildi.

Bu bilgilerin, Kuruma ve bağlı bulundukları il Emniyet Müdürlüklerine aylık listelerle bildirilmesi gerektiği halde bayiden herhangi bir yanıt alınamadığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

''Söz konusu bayinin yapmış olduğu satışları, süresi içinde Genel Müdürlüğümüze bildirmemesi ve uyarılarımıza cevap vermemesi üzerine Genel Müdürlüğümüzün 6 Eylül 2000 tarih 1849 sayılı yazısıyla durum Ankara Valiliği Emniyet Müdürlüğü'ne bildirilerek kuşkularımız ve kaygılarımız iletilmiş ve soruşturma talep edilmiştir.

MKEK, bu gibi her kuşkulu durumda azami hassasiyeti göstermekte ve konuları yetkili makamlara aktarmaktadır.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nce başlatılan işlemler çerçevesinde Kurumumuz görevlilerinin de bilgilerine başvurulmuştur. Bu olay, tamamıyla Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nca ortaya çıkarılmış ve Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne tarafımızdan duyurulmuştur. Yapılan soruşturma çerçevesinde olay yargıya intikal etmiş olup, MKE Kurumu'ndan hiçbir eleman tutuklu bulunmamaktadır.''

MKEK'dan çaldıkları 500 bin mermiyi PKK'ya sattılar
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!