Miyom ameliyatına girdi beyin ödeminden öldü

Güncelleme Tarihi:

Miyom ameliyatına girdi beyin ödeminden öldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2010 00:00

Ayşe İpek, rahmindeki miyom için çocuğunu doğurtan doktor Ahmet T.’ye başvurdu. Doktorun tavsiyesiyle ameliyata alınan İpek, sonrasında komaya girdi ve 16 gün sonra beyininde oluşan ödem nedeniyle hayatını kaybetti. Doktor, “Akılalmaz bir komplikasyon, kahroldum, emekliye ayrılacağım” dedi.

Haberin Devamı

İSTANBUL Kadıköy Belediyesi Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nde ofis görevlisi olarak çalışan 35 yaşındaki Ayşe İpek, rahmindeki miyom tedavisi için, ilk çocuğunun doğumunu yaptıran, daha önce muayenehanesinde bir süre çalıştığı doktor Ahmet T.’ye başvurdu. Muayenede, İpek’in ameliyat olmasına karar verildi. Genç kadın, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 29 Kasım’da Ahmet T. tarafından ameliyat edildi.

Soruşturma başlatıldı

Ancak ameliyat sonrası fenalaşıp yoğun bakım ünitesine kaldırılan İpek, 16 gün komada kaldıktan sonra 15 Aralık’ta öldü. Doktorlar, aileye Ayşe İpek’in beyninde oluşan ödem yüzünden öldüğünü bildirdi. Acılı eş Bülent İpek aynı gün savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü de ölümü mercek altına aldı.

‘Bir hemşire iğne yaptı’

6.5 yaşındaki oğlu Tuna’yla yapayalnız kaldığını söyleyen Bülent İpek, mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini belirterek, şunları söyledi: “Doktoru kistin büyük olduğunu, rahimle birlikte alınması gerektiğini söyleyince Ayşe, ‘Ben masada kalırım’ diyerek korkusunu dile getirdi. Ameliyat günü oğlumu öpüp kokladı, vedalaştı. Ameliyat 2.5 saat sürdü. Ameliyathanenin kapısında doktor bey ‘Çok başarılı geçti, sorun yok’ dedi. Ameliyattan sonra servise çıkarıldığında ağrıları yüzünden bağırıyordu. Bir hemşire elinde büyükçe bir şırıngayla gelip iğne yaptı. İğneden sonra biraz rahatlar gibi oldu. Ancak daha sonra yoğun bakıma aldılar. Eşimin ölümünü, hem de rahim ameliyatına girip beyninde ödem sonucu ölmesini bir türlü anlayamadım. Ne olduysa o iğneden sonra oldu.”

Haberin Devamı

‘Emeklilik dilekçemi verdim’

/images/100/0x0/55ea856cf018fbb8f88568a5

SUÇLANAN doktor Ahmet T. ise 30 yıllık kariyerinde ilk defa hastasını kaybettiğini belirterek, şunları söyledi: “Ayşe yanımda çalışmış, tanıdığım, çok değer verdiğim iyi bir insandı. Nasıl olduğunu bilmiyorum ama çok akıl almaz bir komplikasyon gelişti. Hekimler olarak hastanın ölüm nedenini, çocukken yaşanılan bir anevrizmanın yırtılması olarak düşündük. Ancak sonuç otopsi raporuyla netleşecek. 30 yıldır bu hastanede çalışıyorum. Ayşe’nin ölümünden dolayı çok kahroldum. İhmalim olduğunu düşünmüyorum ancak emeklilik dilekçemi verdim, hastaneden ayrılıyorum.”

Kaderleri aynı oldu

Haberin Devamı

Ayşe İpek’in acılı eşi Bülent İpek, “Eşim annesini kaybettiğinde 8 yaşındaymış. Ne acıdır ki oğlumuz da 6.5 yaşındayken annesiz kaldı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!