Mitingte görülen 5 öğretmene soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Mitingte görülen 5 öğretmene soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2009 16:45

EĞİTİM- Sen Antalya Şubesi Başkanı Nurettin Sönmez, yaptığı yazılı açıklamada, seçim öncesinde CHP mitingine katıldıkları gerekçesiyle 5 üyeleri hakkında soruşturma açıldığını bildirdi.

AKP'yi baskı yapmakla suçlayan Sönmez, “Bu tutum tamamen taraflı ve antidemokratiktir” dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, devlet memurlarının mitinglere katılmasının yasal olmadığını, gelen ihbar üzerine başlatılan soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

Bugün, ‘İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden demokratik olmayan iki uygulama’ başlığıyla yazılı bir açıklama yapan Eğitim- Sen Antalya Şubesi Başkanı Nurettin Sönmez, Kaş İlçesi'nin Kalkan Beldesi'nde seçim öncesinde CHP mitingine katılan 5 öğretmen hakkında soruşturma açıldığını, ÖSS'yi protesto etmek için yasal basın açıklamasına katılan lise öğrencilerine ceza istendiğini bildirdi. “Siyasi iktidar muhalif olanlara tahammül edemiyor. Her fırsatta baskı ve sindirme yöntemini uyguluyor. Farklı seslere, düşüncelere hayat hakkı tanımıyor” denilen açıklamada, şunlara yer verildi:
“Beş üyemize soruşturma açıldı. Gerekçe ise yerel seçimler öncesi CHP mitingine katıldığı iddiası. İddiaya dayanak olarak ise yerel gazetelerde çıkan bazı resimler gösterilmiştir. Bunun sorumlusu AKP'dir. Bir taraftan kamu çalışanlarını Ankara'da kendi mitinginize çağıracaksınız, diğer taraftan bir başka partinin mitingine katıldığını iddia ettiğiniz öğretmenler hakkında idari soruşturma açacaksınız. Bu tutum tamamen taraflı ve antidemokratiktir.”

ÖSS PROTESTOSUNA KATILDILAR

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ÖSS'yi protesto etmek için yasal basın açıklamasına katılan lise öğrencilerine ceza istediği iddia edilen Sönmez'in açıklamasında şöyle denildi:
“Milli Eğitim Müdürlüğü liselere yazı göndererek ÖSS ile ilgili yapılan basın açıklamasına katıldığı tespit edilen öğrenciler hakkında disiplin işleminin yapılmasını istemektedir. Sırf ÖSS’yi protesto eden bir basın açıklamasına katılma gerekçesi ile öğrencilere soruşturma açılmasını, demokratik olmayan bir tutum olarak değerlendiriyoruz.”

ÖĞRENCİLERE CEZA VERMEDİK

Eğitim- Sen'in açıklamasıyla ilgili olarak DHA muhabirinin görüşünü sorduğu Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, şunları söyledi:
“Bazı öğretmenlerimizin seçim öncesi bir siyasi partinin mitingine katıldığına ilişkin bazı şikayetler ulaştı. Bu şikayetlerde miting alanında bulunan öğretmenlerimizin fotoğrafları da yer alıyordu. Bunun üzerine müfettişlerimizi olayı incelemesi için görevlendirdik. Çünkü devlet memuru niteliği taşıyan kişilerin herhangi bir siyasi partinin mitinginde yer alması usule uygun değil. Müfettişlerimizin incelemisi halen devam ediyor. ÖSS’yi protesto eden öğrencilerle ilgili ise hiç bir cezai işlem uygulanmamıştır. Antalya Emniyet Müdürlüğü, gösteriye katılan öğrencilere rehberlik servisi verilmesine yönelik bize yazılı başvuru yaptı. Bunun üzerine öğrencilerin bulunduğu okula yazı yazarak protestoya katılan öğrencilerle ilgili eğitim çalışması başlatılmasını, ailelerine de konuyla ilgili bilgi verilmesini istedik. Kendilerine hiç bir cezai işlem uygulamadık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!