“Miting saatinden önce, alanın dışında patlama oldu sorumluluğumuz yok”

Güncelleme Tarihi:

“Miting saatinden önce, alanın dışında patlama oldu sorumluluğumuz yok”
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2016 19:48

103 kişinin hayatının kaybettiği Tren Garı saldırısı nedeniyle Ankara 10. İdare Mahkemesi’ne açılan bir davada, İçişleri Bakanlığı savunma gönderdi. Bakanlık savunmasında, olayın bir katliam olarak nitelendirilmesini eleştirdi ve patlamanın miting alanında olmaması ve miting saatinden önce olması nedeniyle bir sorumluluklarının bulunmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

KATİLAM İFADESİ ASILSIZ

103 kişinin hayatını kaybettiği Tren Garı saldırısında hayatını kaybeden Gökmen Dalmaç’ın kardeşi Gökçen Kara, İçişleri Bakanlığı ve Ankara Valiliği aleyhine 300 bin TL tazminat talebiyle Ankara 10. İdare Mahkemesine dava açtı. İçişleri Bakanlığı gönderdiği savunmasında, davayı açan Avukat Osman Zeki Erdoğan’ın dilekçesinde kullandığı “katliam” ifadesinin asılsız olduğunu, 10 Ekim tarihinde Tren Garı önünde meydana gelen patlamaya ilişkin herhangi bir istihbaratın tespit edilmediğini, tüm tedbirlerin alındığını belirterek, özetle şunları belirtti:

MİTİN MEYDANINDA PATLAMA OLMADI SORUMLU DEĞİLİZ

“10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da yapılacak mitingde beklenmeyen bir durum karşısında olası yaşanacaklar için güvenlik güçleri tüm önlemleri almış ve görevlerinin gereğini yerine getirmişlerdir. Olay öncesi ve sonrasında davalı idaremiz üzerine düşen gerekli dikkat ve özeni göstermiştir. İdarenin hizmet kusurundan kaynaklanan herhangi bir güvenlik açığı mevcut değildir. Belirtmek gerekir ki, olay bir terör saldırısıdır ve patlama ise ‘miting alanın dışında’ ‘kararlaştırılmış miting saatinden önce’ gerçekleşmiştir. İdare, ancak patlamanın meydana gelmesinde ağır hizmet kusurunun bulunması halinde sorumlu olacaktır. İdaremizin ‘sosyal risk ilkesi’ gereğince sorumluluğu bulunmamaktadır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!