Misilleme alarmı

Güncelleme Tarihi:

Misilleme alarmı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2011 00:00

El Kaide lideri Bin Ladin’in pazar gecesi Pakistan’da öldürüldüğünün açıklanmasının ardından dünyada güvenlik alarmı verildi. CIA Başkanı, “El Kaide intikam alacaktır” dedi, Interpol, terör riskinin arttığını duyurdu.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Barack Obama’nın, Usame Bin Ladin’in öldürüldüğünü açıklamasıyla birlikte tüm dünyada güvenlik alarmı verildi. CIA Başkanı Leon Panetta, terör örgütlerinin “neredeyse kesin olarak” rövanş almak isteyeceklerini söyleyerek, teyakkuz çağrısı yaptı.
ABD’nin tüm eyaletlerinde havalimanı, köprü gibi yerlerde polis sayısı arttırıldı, kontroller sıklaştırıldı. New York’ta Dünya Ticaret Merkezi binasının etrafında görünmez bir güvenlik halkası oluşturuldu. ABD’nin yanısıra, başta İngiltere olmak üzere hemen tüm Avrupa Birliği üyesi devletler, vatandaşlarına, olası terör tehlikesine karşı çok dikkatli olunması gerektiğini duyurdu. Kalabalık meydanlar ve alışveriş merkezlerinin yanısıra, havalimanlarının da tehlikeli yerler olabileceği hatırlatıldı.
Terör riski arttı
İngiltere, diğer ülkelerdeki büyükelçiliklerine, güvenliklerini yeniden gözden geçirmeleri talimatı verdi. Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol), El Kaide terör örgütü lideri Usame bin Ladin’in öldürülmesinin ardından “terör riskinin arttığı” uyarısında bulunuldu. Interpol Genel Sekreteri Ronald Noble, yaptığı açıklamada, “Dünyanın en çok aranan teröristi öldürüldü, ancak bu El Kaide tehdidinin ortadan kalktığı anlamına gelmiyor. El Kaide terörist saldırılarını sürdürmeye devam edecektir. Bu yüzden dünyanın neresinde olursa olsun bütün terörist gruplara karşı kararlılıkla, mücadelemizi sürdürmeye ihtiyacımız var” dedi.

Haberin Devamı

Taliban tehdit etti

El Kaide lideri Usame bin Ladin’in, daha 11 Eylül saldırısından hemen sonra, kendisinin öldürülmesi hâlinde, “intikam vasiyeti” verdiği öne
sürüldü. İddiaya göre, böylesi bir durumda hemen harekete geçebilecek bir “Hazır görev tugayı” mevcut. Yıllar boyu hazırlık yapan bu tugayın tek görevininse, Batı şehirlerindeki hedef bölgelere yerleştirilen birlikleri vasıtasıyla ânında intikam eylemleri düzenlemek olduğu belirtiliyor. Ladin’in Pakistan’da öldürülmesi, radikal İslamcı örgütlerin Pakistan’a yönelik tepkisini arttıracak gibi görünüyor. Pakistan Taliban Hareketi ya da diğer adıyla Tehrik-i Taliban Pakistan örgütünün sözcüsü İhsanullah İhsan, yaptığı açıklamada, “Artık Pakistanlı yöneticiler, Cumhurbaşkanı Zerdari ve ordu bizim öncelikle hedeflerimiz. Amerika, ikinci hedefimiz olacak.” dedi.

Haberin Devamı

El Kaide’den intikam açıklaması

El Kaide örgütünün üst düzey ideologlarından  birinin, Ladin’in öldürülmesi üzerine öcünün alınacağı açıklamasında bulunduğu belirtildi. Aşırı dincilere ait internet sitelerinde “Esad El Cihad2” adıyla Bin  Ladin için uzun bir methiyeyle birlikte açıklamalar yapan şahsın, “İslam’ın Şeyhinin öldürülmesinin öcünün alınacağı” sözünü vererek, cihadın sona erdiğini düşünen herkesin “biraz beklemesi” gerektiğini söylediği atarıldı. Bu açıklamayla birlikte, Bin Ladin’in ölümünün cihatçılar tarafından ilk kez kabul edildiğine dikkat çekiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!