Mira’dan indiler notere koştular

Güncelleme Tarihi:

Mira’dan indiler notere koştular
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2009 00:00

Sökülmek üzere Hindistan’a götürdükleri Mira Denizcilik’e ait Panama bandıralı ’Mira’ adlı kuru yük gemisine Hindistan’da bankalar el koyunca, Hint Okyanusu’nda üç ay mahsur kalan 16 Türk gemici dün Atatürk Havalimanı’nda gözyaşlarıyla karşılandı.

Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye’nin Yeni Delhi Büyükelçiliği’nin girişimleriyle serbest kalan gemiciler, konuyla ilgili TBMM’ye soru önergesi de veren CHP milletvekili Çetin Soysal’la birlikte havalimanından doğruca notere giderek, şirketlerine dava açmak için vekaletname verdi.

Fazla dayanamazdık

CHP’li Çetin Soysal, ’birilerinin yaşananlara kulaklarını tıkadığını’ savunarak, "Tam 155 gündür bir dram yaşanıyordu. Kayıt dışı çalıştırılan ve orada açlığa, susuzluğa mahkûm edilen gençlerimiz ailelerine kavuştular" dedi.

Kaptan Hasan Sandıkçı, üç ay gemide mahsur kaldıklarını, eski geminin okyanusta daha fazla dayanamayacağını söyledi. Beş aydır maaş alamadıklarını da sözlerine ekleyen Sandıkçı, şöyle konuştu: "Gemimiz su alıyordu. Yakıtımız olmadığı için gemideki suyu tahliye edemedik. Dışişleri Bakanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı ve Hindistan’daki Büyükelçilik yetkilileri bizlerle yakından ilgilendi. Hindistan’daki bürokrasi çok ağır ilerliyor. Kurtarılmamızı sağlayan herkese teşekkür ederiz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!