Mimarlık Fakültesi temelsiz çıktı

Güncelleme Tarihi:

Mimarlık Fakültesi temelsiz çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2012 14:16

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin Fındıklı’daki tarihi binasına 1975 yılında yapılan ek inşaat temelsiz çıktı.

Haberin Devamı

Mimarlık Fakültesi’nin de bulunduğu binaya, derslik açığını kapatmak için sonradan 4 kaçak kat eklenmiş.

HABERİN TAMAMI: "ÇOCUĞUMU GÖNDERMEZDİM"

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin Güzel Sanatlar Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi’nin bulunduğu Fındıklı’daki binasıyla 1969’da üniversiteye devredilen (bugün 153 yaşında) Çifte Saraylar olarak bilinen tarihi binalarda İTÜ’nün verdiği deprem raporuna göre deprem riski yoktu. Ama ek binanın durumu hiç de iç açıcı değildi. Çifte Saraylar’ın iç avlusunda, 1975 yılında yapılan ek inşaat, raporda riskli bulununca 15 Haziran’da güçlendirme çalışmalarına başlandı.
Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Kaya Üçer, ek binada güçlendirme çalışmalarına başlandıktan sonra sorunun çok daha ciddi boyutlarının ortaya çıktığını söyledi:

Haberin Devamı

"37 yıl Allah'a emanet yaşamışız"

"Sonradan yapılan kaçak katlarda kütüphaneler, idari kısımlar ve maalesef Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültelerinin derslikleri bulunuyor. Ve burada binlerce öğrenciye ders veriliyor. Bir de buna temelsizlik eklenince çalışmaların uzaması şart oldu. Bu zayıf binalarda çocukları okutamayız. Ben şahsen buraya yıllarımı vermiş biri olarak söylüyorum, 37 yıl Allah’a emanet yaşamışız. Çocuğum seneye burada okumak istiyor. Bu durumda onu gönderemezdim."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!