Milliyet 50 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Milliyet 50 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

MİLLİYET Gazetesi'nin 50'nci kuruluş yıldönümü, önceki gece Dolmabahçe Sarayı bahçesinde düzenlenen bir törenle kutlandı. Törende konuşan Doğan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Milliyet'i, anayasasındaki ilkeler ve meslek kurallarının yönettiğini söyledi.

Mehmet Ali Birand'ın Milliyet Gazetesi'nin öyküsünü anlattığı '50 Yılın Öyküsü' belgeselinin gösterimiyle başlayan törende konuşan Hürriyet ve Milliyet gazetelerinin sahibi Aydın Doğan, Milliyet'in Anadolu'nun çeşitli köşelerine yaptığı okullar ve eğitim tesisleriyle Türkiye ile bütünleştiğini belirtti. Törene katılanlara ve gazete çalışanları ile okuyucularına teşekkür eden Aydın Doğan, ‘‘Bu akşam burada böyle bir gazetenin her saniyesi şeref, haysiyet ve gururla dolu bilonçosunu bütün samimiyetimle savunuyorum’’ dedi.

İPEKÇİ'Yİ ANDI

En büyük gücün haklılık olduğunu belirten Aydın Doğan, ‘‘Bu gazetenin kurucusu Ali Naci Karacan ile dostum Ercüment Karacan'ı, bu yolda hayatını vermiş yönetmeni ve başyazarı Abdi İpekçi'yi ve şimdi aramızdan ayrılmış bütün çalışanları rahmetle anıyorum’’ diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı ve ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller ile eşi Özer Çiller aynı protokol masasını paylaştılar.

Yılmaz ve Çiller, Aydın Doğan, Sema Doğan, TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut, Devlet Bakanı Hüsamettin Özkan, TBMM Başkan vekili Murat Sökmenoğlu, İstanbul Valisi Erol Çakır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ile oturdular. Mesut Yılmaz gerek gelişinde, gerekse ayrılırken yanlarına kadar gelip Tansu Çiller ve Özer Çiller'in ellerini sıktı. Ancak masanın uzak noktalarında oturan Yılmaz ve Çiller gece boyunca konuşmadı.

Gecede Ali Taygun ve Yekta Kara'nın hazırladığı dans ve müzik gösterisi 'Zamanda Yolculuk' sunuldu. Gösterinin ardından başta gecenin evsahibi Aydın Doğan ile eşi Sema Doğan ve Özer- Tansu Çiller çifti olmak üzere konuklar dans ettiler.

MEDYA ZİRVESİ

Geceye; Doğan Medya Grubu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Doğan Medya Grup Başkan Yardımcısı ve Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Hürriyet Gazetesi Yayın Koordinatörü Seçkin Türesay, Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi, Hürriyet Gazetesi Pazarlama-Operasyon Grup Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Doğan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Arzuhan Yalçındağ, Hürriyet Gazetesi İş Geliştirme ve Strateji Planlama Koordinatörü Hanzade Doğan, Begüm Doğan ve Doğan Medya Grubu'nda çalışan çok sayıda gazeteci ile aralarında Sakıp Sabancı'nın da bulunduğu işadamları katıldı.

Doğan Şirketler Grubu Aydın Doğan ve eşi Sema Doğan, TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut, Başbakan Yardımcıları Mesut Yılmaz ve Hüsamettin Özkan, eşi Çiğdem Özkan, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, eşi Özer Çiller, İstanbul Valisi Erol Çakır ve Ali Müfit Gürtuna protokol masasında yer aldı. Gecenin sonunda konukların büyük bölümü dansa kalkarken, Sema-Aydın Doğan çifti ile Türkan-Sakıp Sabancı çifti de kendilerini Latin rüzgarına bıraktı.

Geceye katılan konuklar

TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut, Başbakan Yardımcısı, ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, TBMM Başkan vekili Murat Sökmenoğlu, Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Devlet Bakanları Rüştü Kazım Yücelen, Fikret Ünlü, Turizm Bakanı Erkan Mumcu, milletvekilleri Bülent Akarcalı, Işın Çelebi, Sühan Özkan, Aydın Ayaydın, Ufuk Söylemez, Hayri Kozakçıoğlu, İstanbul Valisi Erol Çakır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, siyaset dünyasından CHP Genel Başkanı Altan Öymen, Necdet Menzir, Yaman Törüner, Mehmet Moğultay, Turgut Yılmaz, İlhan Kesici, Nevzat Ayaz, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nail Güreli, işadamları Sakıp Sabancı, Şarık Tara, Üzeyir Garih, Dinç Bilgin, Erol Aksoy, Ali Koç, Ali Sabancı, Şakir Eczacıbaşı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!