Milli Piyango biletinin sahtesi nasıl anlaşılır?

Güncelleme Tarihi:

Milli Piyango biletinin sahtesi nasıl anlaşılır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2020 14:41

100 milyon liralık büyük ikramiyesi ile milyonlarca kişinin hayalini süsleyen Milli Piyango 2021 Yılbaşı çekilişinde sahte bilet üreten kalpazanlara geçit verilmeyecek. Kullanılan son teknolojilerle sahte bilet üretiminin önüne geçmeyi hedefleyen Milli Piyango, vatandaşların sahte bileti nasıl ayırt edebileceğini açıkladı. Peki, sahte Milli Piyango bileti nasıl anlaşılır? İşte, küçük detaylarla sahte bileti anlamanın yolları

Haberin Devamı

2021 yılbaşı çekilişinde kalpazanların sahte bilet satışının önüne geçmeyi hedefleyen Milli Piyango, yeni alınan önlemleri kamuoyu ile paylaştı. 2021 Milli Piyango yılbaşı biletlerinde alınacak güvenlik önlemleri kapsamında sahte bileti kolayca anlayabilecek olan vatandaşlar, buna göre güvenilir bilet satın alımı gerçekleştirebilecek. Peki, Milli Piyango biletinin sahtesi nasıl anlaşılır? İşte, sahte Milli Piyango biletini anlamanın yöntemleri

SAHTE MİLLİ PİYANGO BİLETİ NASIL ANLAŞILIR?

Milli Piyango biletlerinin dikkat çeken teknolojik özelliklerinin başında; “Ultraviyole (UV) mor ışığa” tutularak güvercin figürü üzerindeki desenlerin kontrol edilmesini sağlayan “Mor ışıkta parlayan (UV Pattern) Güvercin” ve sağ alt köşedeki iki boyutlu kodun yanındaki 23 haneli kabartma bilet güvenlik numarası geliyor.

Haberin Devamı

Oyunseverlerin satın aldıkları bileti kolayca kontrol edebilmesini sağlayan “kabartma bilet güvenlik numarası” ile yalnızca ilgili alana dokunularak bileti kontrol etmek mümkün. “23 haneli kabartma bilet güvenlik numarası” kabartma formu sayesinde kolay bir güvenlik kontrolü sağlıyor.

Tüm bu teknolojik özelliklerin yanında mikro yazılar da bilet güvenliğini en üst seviyeye taşıyor. 7 haneli bilet numarasının arkasındaki yer alan mikro yazılar, her rakama ait kısmın zeminindeki “mikro rakam yazılarından” oluşuyor.

Geçtiğimiz yıllarda da biletlerde yer alan ve bilete mor ışık tutulduğunda ortaya çıkan parlak “fiber kılcallar” da Milli Piyango biletlerinin ayırt edici özellikleri arasında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!