Milletvekillerinin üzüm fiyatı polemiği

Güncelleme Tarihi:

Milletvekillerinin üzüm fiyatı polemiği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2008 18:32

MANİSA Ticaret Borsası'nın yılın en iyi kuru ve yaş üzümünü belirlediği yarışması için düzenlenen törene, iktidar ve muhalefet milletvekillerinin üzüm fiyatı konusundaki polemiği damga vurdu.

MHP milletvekili Erkan Akçay'ın “Üzümün fiyatı çok düşük, devlet müdahale etmeli” sözlerine, AKP Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, “Tarım üzerinden siyaset yapmayın” diyerek yanıt verdi.

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen en iyi kuru ve yaş üzüm yarışması bu yıl da Manisa merkeze bağlı köy ve beldelerden onlarca üzüm üreticisinin katılımıyla Ticaret Borsası Korbey Salonu'nda yapıldı. Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Koşar'ın ev sahipliğindeki ödül törenine Manisa Valisi Celalettin Güvenç, AKP Manisa milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, İsmail Bilen, Mehmet Çerçi, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay ile kurum müdürleri katıldı.

Ticaret Borsası Başkanı Arif Koşar, törenin açılış konuşmasında üreticiye seslenerek, üzümünü iyi değerlendirmesi çağrısında bulundu. Koşar, “Avrupa'nın, Rusya'nın ve Afrika'nın mutfağı konumundayız. Bu yıl domates üretiminde artış var. Bilinçsiz üretim domatesin tarlada kalmasına neden oldu. Üzümcümüz de bu yıl ürününü iyi değerlendirmeli, Üzümünü vakti geldiğinde pazara çıkararak en iyi fiyattan satmalı. Aksi takdirde kuraklıkta üretilen altın değerindeki üzüm hak ettiği fiyattan satılamaz” dedi.

ÜZÜM POLEMİĞİ

Törende söz alan siyasilerden MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, üzüm üreticisinin bu yıl kan ağladığını, üzümün fiyatının çok düşük olduğunu ve devletin müdahale etmesi gerektiğini belirterek, “Kısa bir süre önce rekolte açıklandı. Rekoltenin arttığını gördük. Ancak bu artışın olumlu getirilerinin de olması gerekir. Fiyatlara baktığımız zaman üretici kan ağlıyor. Hükümetin fındıkta olduğu gibi üzümde de destekleme alımı yapması gerekiyor ve acil önlem olarak üzümcünün yüzünün güldürülmesi gerekiyor” dedi.

MHP'li Akçay'ın konuşmasından sonra kürsüye gelen AKP'li Hüseyin Tanrıverdi, hükümetin tarımdaki birçok sorununun farkında olduğunu belirterek, muhalefeti tarım üzerinden politika yapmakla suçladı. Tanrıverdi, “Tarımın çeşitli temel sorunları vardı, bunun kimse farkına varmadı. Bunu fark eden AKP hükümeti oldu. Tarım sigortası kanununu çıkardık. Üreticiler bize bu kanunla artık daha güvende olduklarını söyledi. Tasarruf sağlayan damlama sulama metodunu getirdik. Muhalefet bunları görmeden politika malzemesi yapmasın” dedi.

EN İYİ ÜRETİCİLER

Tören sonunda jüri üyelerinin belirlediği en iyi üreticilere ödülleri verildi. Derecelendirmeler sonunda yaş üzüm kategorisinde Sancaklı Kayadibi’nden Ahmet Algın birinci, Yıldız Ünlü ikinci, Fatih Yılmaz üçüncü oldu. Kuru üzüm kategorisinde de Hüseyin Ermez birinci, Fatma Yelman ikinci, Mehmet Ali Sevgili üçüncü oldu. Birincilere 3 Cumhuriyet altını, 1 adet televizyon ve 10 adet üzüm sepeti, iki ve üçüncülere de birer çeyrek altın, üzüm sepeti ve gıda maddeleri ödül olarak verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!