Milletvekili ve belediye başkanı bıçakla yaralandı

Güncelleme Tarihi:

Milletvekili ve belediye başkanı bıçakla yaralandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2006 10:51

İzmir'in Güzeltepe semtinde düzenlenen Sivas olaylarının 13'üncü yıldönümü etkinliklerine katılan Çiğli Belediye Başkanı CHP'li Ensari Bulut ve İzmir milletvekili Vezir Akdemir, kendisine iş verilmediğini ileri süren sabıkalı 29 yaşındaki A.E.'nin bıçaklı saldırısına uğradı. Başkan Bulut kolundan, milletvekili Akdemir dizinden hafif yaralandı, saldırgan gözaltına alındı. Bulut daha önce kurşunlanmış ve kanser tedavisi görmüştü.

Haberin Devamı

Olay, dün saat 23.00 sıralarında Sivas olaylarının 13'üncü yıldönümü etkinliklerinin düzenlendiği Güzeltepe Futbol Sahası'nda meydana geldi. Sanatçılar Tolga Sağ ve Erdal Erzincanlı'nın da konser verdiği anma etkinliklerine katılan Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut ve CHP İzmir milletvekili Vezir Akdemir'in protokolde oturduğu sırada yanlarına gelen A.E., gömleğinin altından çıkardığı ekmek bıçağıyla saldırdı. A.E.'ye müdahale etmek isteyen milletvekili Akdemir sağ dizinden, Belediye Başkanı Bulut ise kolundan bıçakla hafif yaralandı. Hastaneye kaldırılan Bulut ve Akdemir, ayakta tedavi edilerek evlerine gönderildi.

Etkinliklerin düzenlendiği alandaki polisler tarafından yakalanan A.E.'nin, 8 ayrı hırsızlık, gasp, kız kaçırma gibi suçlardan da sabıkalı olduğu anlaşıldı.

Haberin Devamı

Gözaltındaki A.E.'nin sorgusunun sürdüğü, işlemlerinin ardından adliyeye sevkedileceği belirtildi. A.E.'nin verilen iş sözünün tutulmadığı, kendisiyle ilgilenilmediği gerekçesiyle bıçaklı saldırıda bulunduğunu söylediği kaydedildi.

"DUYGUSAL BİR ANDI"

CHP İzmir Milletvekili Vezir Akdemir saldırı sırasında Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut'la CHP Çiğli İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer'in arasında oturduğunu, saldırıyı gerçekleştiren kişiyi 5 metre uzaktan farkettiğini ancak kendilerini selamlamaya gelen bir partili olduğunu düşündüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Madımak şehitlerini şiirlerle türkülerle andığımız duygusal bir andı. O duygu yoğunluğu içindeyken banketleri aşan bir kişinin yanımıza yaklaştığını farkettim. Ancak Başkan Bulut'a baktığı için onun bir tandığı olduğunu düşündüm. Saldırgan gömleğinin altından bir cisim çıkararak başkanın göğüs kısmını hedef alarak saldırdı. Başkan da ayağıyla saldırganın bıçağı tutan koluna vurdu. Saldırgan sarsıldı, ancak yere düşmedi. İkinci bir hamleye hazırlandığı sırada kolunu daha geniş açtığı için sağ dizimin iç kısmına bıçak isabet etti. Daha sonra saldırgan bir kez daha hücum etti. Bu sırada da Başkanın sağ kolunun iç kısmına isabet etti. Başkanın Ağabeyi Hamza Bulut saldırganın üzerine atlayarak etkisiz hale getirdi. O sırada başkanın korumaları da saldırganı yakaladı.”

Haberin Devamı

Akdemir olay sırasında heyecanlandığını, ancak korkmadığını belirterek şunları anlattı:

“Saldırgan başkandan iş istemiş. Başkan da kendisini özel bir fırına yerleştirmiş. Daha sonra Başkan'dan hamile olan eşi için doğum parası istemiş. Başkan onu da vermiş. Bir iki ay çalıştığı fırından avans almış ve işi bırakmış. Tek nedeninin işsizlik olduğunu düşünmüyorum. Çünkü ülkemizde milyonlarca işsiz var. Saldırının arkasında başka nedenler olabilir. Emniyet araştıracak.”

KURŞUN, ÇİFTE KANSER, ŞİMDE DE BIÇAK

Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut, gençlik yıllarından bugüne kadar defalarca ölümden döndü. Bulut, 19 yaşında Diyarbakır'da üyesi olduğu İlerici Gençlik Derneği'nin (İGD) bir eyleminde vuruldu. Kürek kemiği ile omurilik arasına giren kurşunun yere yıktığı Bulut, öldü zennedilerek sokak ortasında bırakıldı. Morga götürüldüğünde yaşadığı anlaşılan Bulut, başarılı ameliyatlarla ayağa kalkarak, ölümden döndü. Ensari Bulut, daha sonra da önce akciğer, ardından da bağırsak kanseri tedavisi gördü. Dört kez ağır ameliyat geçirdi. Akciğer kanserini atlattı. Bağırsak kanseriyle ilgili de Belediye Başkanı olduktan sonra bir ameliyat ve kemoterapi süreci yaşadı. Enfeksiyon kapmamak için, el sıkışıp, öpüşmeleri azalttı, belediyede kapalı mekanlarda sigara içilmesini yasakladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!