Milletvekili: Bu bizim rezilliÄŸimiz

Güncelleme Tarihi:

Milletvekili: Bu bizim rezilliÄŸimiz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2012 12:28

Kültür ve Sanat Vakfı KULSAN’ın organize ettiği Türkiye ile Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerde 400’üncü yıl etkinlikleri çerçevesinde vereceği konser için Amsterdam’a gelen Arif Sağ’ın, yeşil pasaportuna rağmen Hollanda polisi tarafından sorguya çekilmesine tepkiler gelmeye devam ediyor. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Sağ'ı arayarak 'böyle bir saygısızlığı yapması kabul edilemez' dedi.

Haberin Devamı

Olay konusunda 150 sandalyelik meclisteki Hollandalı milletvekillerinden Sosyalist Parti’li (SP) Harry van Bommel, konuyu meclise taşıyarak Hollanda Dışişleri Bakanı Uri Rosenthal’in Arif Sağ’dan özür dilemesini istedi. Arif Sağ’ın sorgu odasına çekilmesini ‘Hollanda’nın rezilliği’ olarak değerlendiren ana muhalefet İşçi Partisi (PvdA) milletvekillerinden Fas kökenli Ahmed Marcouch ise konuya açıklık getirilmesi için bugün meclise bir soru önergesi vermesi bekleniliyor.

Arif Sağ, KULSAN Vakfı’nın düzenlediği Hollanda – Türkiye arasındaki 400 yıllık diplomatik ilişkiler etkinlikleri çerçevesinde başkent Amsterdam’da konser vermek için Pazar günü Hollanda’ya gelmiş, Schiphol havalimanında polisin kendisine uyguladığı muameleyi protesto ederek ülkeye giriş yapmayıp, aynı uçakla geri dönmüştü.

Haberin Devamı

Bu arada konu ile ilgili olarak mecliste bulunan 5 Türk kökenli milletvekilinin bireysel anlamda bir girişimde bulunmadığı öğrenildi.

ARİF SAĞ'A HOLLANDA'DA BÜYÜK AYIP / WEB TV 
   Â
Hollanda'da Arif Sağ'a yapılan uygulama
     
Bu arada Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'a konser vermek üzere giden Arif Sağ'ın Schiphol Havaalanı'nda polislerle yaşadığı sorun konusunda olayı bugün medyadan öğrenir öğrenmez Arif Sağ'ı arayarak uzun bir görüşme yaptığını söyledi.

Bağış, "Hollanda gibi 400 yıllık diplomatik ilişkileri kutladığımız bir ülkenin, eski bir milletvekilimize, Türkiye'nin önde gelen sanatçılarından birine böyle bir saygısızlığı yapması kabul edilemez. Bunu Hollandalılarla yapacağımız temaslarda da gündeme getireceğiz" dedi.

Arif Sağ'ın taşıdığı yeşil pasaport ile Hollanda'ya vizesiz girme hakkına sahip olduğunu ve defalarca girdiğini belirten Bağış, şunları kaydetti:

"Bu seyahatinde de Hollanda hükümetinin davetlisi olarak, diplomatik ilişkilerin 400. yılının kutlanacağı bir etkinlik için gittiğinde, daha evvel de sorun çıkaran zihniyetin, kendisine bu ziyarette de sorun çıkardığını öğrendim. Hatta konserinin afişini göstermek istediğinde, afişi kendisinin önünde alıp attıklarını öğrendim ve çok üzüldüm. Bunu Hollandalı makamlar nezdinde de dile getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Sayın Sağ, Türkiye'nin yetiştirdiği çok değerli bir sanatçıdır, daha da önemlisi milletimizin oylarıyla seçilmiş eski bir milletvekilimizdir. Böyle bir saygısızlığı ben Hollanda gibi dost ve müttefik bir ülkeye yakıştıramadım. Eminim o saygısızlığı yapan şahsın, kendi zihniyetindeki ayrılıkçı düşüncelerin etkisi vardır ve bu Hollanda hükümetinin tavrı değildir. Onunla ilgili olarak da adımların atılması ve o şahsın gerekli cezayı alması için de Hollandalı makamların gerekli adımları atacağına inanıyorum." 
   Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!