Miller yeni oyununda Monroe’yu anlatıyor

Güncelleme Tarihi:

Miller yeni oyununda Monroe’yu anlatıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2003 14:08

Marilyn Monroe’nun içki ve uyuşturucu sorunları, eski eşi Arthur Miller’ın yazdığı yeni bir oyuna konu oldu. Finishing the Picture (Resmi Tamamlamak) adlı oyunun, Monroe’nun son filmi olan Uygunsuzlar’a (The Misfits) dayandığı söyleniyor. Ünlü yıldız Marilyn Monroe Arthur Miller’ın yazdığı ve Clark Gable’la başrolü paylaştığı son filmi Uygunsuzlar’ın çekimi bittikten bir yıl sonra intihar etmişti.

Haberin Devamı

Yeni oyun Finishing the Picture’da Monroe hiç görünmüyor,  fakat sürekli hakkında konuşuluyor.Oyunda Monroe bir otel odasında, yatıştırıcı ilaçlara bağımlı yaşıyor. Çok içiyor, ve arkadaşları ona yardım etmeye çalışınca sinir krizi geçiriyor.

MILLER'IN SAPLANTISI

New York Post gazetesindeki habere göre, Marilyn Monroe’yla yaptığı kısa evliliği anlatmaktan hoşlanmayan Miller’ın arkadaşları, geçen hafta oyunu hep birlikte okumak için toplandılar. Toplantıya katılanlardan biri “Arthur oyunun seyircide nasıl bir etki yarattığını merak etti.  Henüz tamamlanmadı, şimdilik taslak halinde” dedi.

87 yaşındaki oyun yazarı Miller, 1964’te eski eşini konu edinen Düşüşten Sonra (After the Fall) adlı bir oyun yazmıştı. Bu oyun o zamanlar, Miller’ın Monroe’ya olan saplantısını ifade etme biçimi olarak görülmüştü.

Haberin Devamı

Ünlü yazar Miller, klasik oyunları Cadı Kazanı (The Crubicle) ve Satıcının Ölümü (Death of Salesman) ile bilinir. Miller - Monroe çifti, genç aktris 1950’lerde tiyatro dersleri alırken tanıştı ve beş yıl evli kaldı. Bu süre içinde Monroe iki düşük yaptı.

Bbc news

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!