Milas'ta kuş gribi şüphesi

Güncelleme Tarihi:

Milasta kuş gribi şüphesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2011 14:22

Muğla'nın Milas İlçesi’nde yüksek ateş, burun akıntısı ve şiddetli yorgunluk şikayetleri ile hastaneye başvuran Bafa Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü 52 yaşındaki İlyas Yıldız öldü. Bir gün sonra kızı 22 yaşındaki Begüm Yıldız da aynı şikayetlerle tedaviye alınırken, kuş gribi şüphesi üzerine hastanede alarm verildi.

Milas’a bağlı Selimiye Beldesi’nde oturan Bafa Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü, evli ve 2 çocuk babası İlyas Yıldız, cuma günü yüksek ateş, burun akıntısı ve şiddetli yorgunluk şikayetleri ile 75’inci Yıl Milas Devlet Hastanesi acil servisine getirildi. İlk müdahalesi yapılan Yıldız, daha sonra İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Ancak burada yapılan müdahalelere rağmen Yıldız kurtarılamadı. Yıldız, dün Selimiye’de toprağa verilirken, aynı gün akşam saatlerinde bu kez kızı Begüm Yıldız benzer şikayetlerle 75’inci Yıl Milas Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Ağır gribal enfeksiyon teşhisi ile hastaneye getirilen Begüm Yıldız’a acil serviste Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Turcen Konya Dönmez müdahalede bulundu. Begüm Yıldız’da da bir gün önce ölen babası İlyas Yıldız’a benzer bulguların yer alması hastanede alarm verilmesine neden oldu. Genç kız da Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Kuş gribi şüphesi üzerinde durulduğu öne sürülürken, hastane yetkililerince Sağlık Bakanlığı’na da konuyla ilgili bilgi verildi. Başta ’acil’ olmak üzere bazı servislerin tahliyesi sağlandı. Acil bölümüne, önemli durumlar dışında hasta kabul edilmedi. 75’inci Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ziyanur Başer ve Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlusu Dr. Duygu Sarı da hastaneye gelerek kriz koordinasyonunu sağladı.

İzmir'e sevkedildi

Dr. Dönmez, Begüm Yıldız’a gerekli müdahaleleri yaptıklarını anlatırken, "Ağır gribal enfeksiyon geçiren hastamızı İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne sevk etmeyi uygun gördük. Begüm aynı aileden aynı şikayetlerle gelen ikinci kişiydi" dedi.

Bu arada, Milas Toplum Sağlı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Duygu Sarı ve beraberindeki sağlık ekibi Yıldız ailesini muayene edip kan örnekleri almak için Selimiye’ye gitti. Aile bireylerinin yapılan tetkiklerinde herhangi bir olumsuz duruma rastlanmadığı belirtildi. Öte yandan, dün akşam saatlerinde İzmir’e sevk edilen Begüm Yıldız’ın durumunun iyiye gittiği ifade edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!