Midyatlı doktor Fuat biyoetik ödülü kazandı

Güncelleme Tarihi:

Midyatlı doktor Fuat biyoetik ödülü kazandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2002 01:57

Mardin'in Midyat ilçesinde dünyaya gelen 31 yaşındaki genç doktor Fuat Oduncu, dünyada ilk kez düzenlenen ‘‘Uluslararası Bioetik Ödülü’’nün sahibi oldu. Dr. Oduncu'ya 15 bin Euro'luk ödül, tıp etiği konularındaki araştırmalarından dolayı verildi.

Hollanda Nijmegen, Madrid (İspanya), Leuven (Belçika) ve Padavo (İtalya) tıp fakültelerinin ortaklaşa olarak bu yıl ilk kez düzenledikleri Uluslararası Biyoetik Ödülü'nü genç Türk doktoru kazandı. Hollanda'nın Nijmegen Üniversitesi'nde düzenlenen bir törenle ödülünü alan Dr. Fuat Oduncu, her biri kendi sahasında ünlü olan on beş aday arasından seçildi. Halen Münih Üniversitesi'nde görev yapan Dr. Oduncu, kanser araştırmalarının yanı sıra, tıp etiği konusundaki kitapları ile de tanınıyor. Üniversitelerarası Kurul, Dr. Oduncu'nun ötenazi ve embriyon konusundaki çalışmalarının da ödülün verilmesinde etkili olduğunu açıkladı. Yıllık izinini üçüncü dünya ülkelerindeki hastanelerde ücretsiz hasta tedavi ederek geçiren Dr. Oduncu, ötenaziye karşı çıkmasıyla da tanınıyor. ‘‘Tıbbın amacı öldürmek değil, yaşatmaktır’’ diyen Dr. Oduncu, geçtiğimiz ay ‘‘Deutsche Gesellschaft für Transplantationsmedizin’’ (Alman Organ Nakli Bilimi Birliği) adlı kuruluş tarafından da ödüllendirildi.

Üç dalda eğitim alan süper Türk

Dr. Fuat Oduncu, beş yaşında iken ailesi ile birlikte Almanya'ya geldi. Beş kardeşi olan Oduncu, Münih üniversitesinde Tıp Etiği, Tıp ve Felsefe olmak üzere üç dalda öğretim gördü. Almanca, İngilizce, Fransızca, Türkçe, Arapça, İtalyanca, İspanyolca ve Latince bilen Dr. Oduncu önümüzdeki günlerde Bosnalı kız arkadaşı Nataşa ile nişanlanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!