Midesinde uyuşturucu taşıyan kaçakçı AIDS'miş

Güncelleme Tarihi:

Midesinde uyuşturucu taşıyan kaçakçı AIDSmiş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2008 13:59

İstanbul'da son 20 gün içinde uyuşturucu kaçakçılarına yönelik düzenlenen 161 ayrı operasyonda, 201 kilogram uyuşturucu ele geçirildi. Operasyonlarda, aralarında yabancı uyruklu kişilerin de bulunduğu 287 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, son 20 günlük süreçte, transit olarak uyuşturucu madde kaçakçılığı yapan kişiler ile “sokak satıcılarına” yönelik 27 ilçede 161 operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonlarda, toplam ağırlıkları 201 kilogram olan ve 1 kilo 223 gram esrar, 69 kilogram eroin, 9 kilogram kokain, 598 tablet sentetik hap, 100 gram afyon sakızı ve 20 kök Hint keneviri bitkisinden oluşan uyuşturucu madde ile 4 adet tabanca elde edildi.

Bu olaylara ilişkin, yabancı uyruklu şüphelilerin de aralarında bulunduğu 287 kişi yakalandı.

HIV TAŞIYICISI OLAN KAÇAKÇI

Polis yetkilileri, bu kapsamda Atatürk Havalimanı'nda yapılan operasyonda, Kazablanka üzerinden Türkiye'ye gelen ve Hollanda pasaportu taşıyan Gine asıllı Wenal C.'nin midesinde 57 kapsül halinde 1 kilo 75 gram kokain bulunduğunu bildirdiler. Bir sağlık kuruluşunda muayene ettirilen C.'nin, HIV taşıyıcısı da olduğu anlaşıldı.

Haberin Devamı


Havalimanındaki bir başka operasyonda da Etiyopya'dan Türkiye'ye gelen Nijeryalı E.S.O.'nun midesinde, 72 kapsül halinde, 1 kilo 340 gram kokain elde edildi.

Son operasyonlarda, toplam 9 kişinin, midelerinde uyuşturucu bulunduğu için yakalandığını ifade eden yetkililer, çalışmalar kapsamında ilginç yöntemlerle uyuşturucu kaçakçılığı yapmaya çalışan kişilerin de gözaltına alındığını kaydettiler.

Bu tür operasyonlardan birinde, kıyafetlerinin altında olacak şekilde vücutlarının çeşitli yerlerine yapıştırdıkları sargılara 5,5 kilogram esrar saklayarak Van'dan İstanbul'a getiren Murat A. ve Ahmet Ö. ile kendilerini otogarda karşılayan Özer A. adlı kuryenin de gözaltına alındığı öğrenildi.

Ayrı bir operasyonda da kargoyla Küçükçekmece'deki bir adrese gelen pakette uyuşturucu detektörü köpeğin dikkati sonucu 13 kilo 500 gram esrar ele geçirildiği vurgulandı.

Polisteki işlemleri tamamlanan bu kişiler, adli makamlara sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!