Microsoft'un hedefi güvenlik açıkları

Güncelleme Tarihi:

Microsoftun hedefi güvenlik açıkları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2002 17:25

Microsoft, Ankara’da düzenlediği “Güvenlik Günü”nde bilgisayarlardaki işletim sistemlerindeki güvenlik açıkları ile bunlara karşı geliştirdikleri çözümleri tanıttı. Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Yener, çok sayıda kişinin Windows işletim sistemi kullandığını ve zaman zaman güvenlik konusunda şikayetler aldıklarını, şirkete yönelik eleştiriler karşısında aldıkları önlemleri tanıtmak istediklerini belirtti.

Yener, her gün 600 binin üzerinde yeni bilgisayar satıldığını, kullanılan bilgisayarların büyük çoğunluğunda ise Windows işletim sistemlerinin kurulu olduğunu belirtti.

Microsoft’taki tüm yazılım geliştiricilerin Ocak-Mart döneminde bu yöndeki çalışmalarını bırakarak, tüm ürünlerindeki güvenlik kodlarını yeniden incelediğini anlatan Yener, şirketin bugüne kadar yaptığı yazılımlar ve bundan sonraki yazılımları için güvenlik konusunu bir strateji halinde ele aldıklarını kaydetti.


Microsoft Türkiye Ürün Müdürü Mustafa İçil de bilgisayarlarda güvenlik sorununun gün geçtikte arttığını, internet ve mobil çalışmanın bu riski artırdığını belirtti. 


İçil, geçen yıl bilgisayarların 52 bin, bu yılın ilk yarısında ise 43 bin hacker saldırısı aldığını, bu saldırılar nedeniyle sadece ABD’de geçen yıl 100 milyar dolar zarar oluştuğunu ifade etti. 


Bilgisayarlarda güvenliğin sağlanması için güvenlik duvarı, antivirüs yazılımları, parola oluşturma, akıllı kart, dosya şifreleme gibi yöntemlerin kullanıldığını kaydeden İçil, Microsoft’un, son ürünü Windows XP’deki güvenlik konusunda geliştirdiği uygulamaları aktardı.
 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!