Michael Jackson'ın rekorunu egale etti

Güncelleme Tarihi:

Michael Jacksonın rekorunu egale etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

Carlos Santana, böylece Michael Jackson'ın efsanevi ‘‘Thriller’’ albümüyle kırdığı bir seferde en çok Grammy alan sanatçı ödülünü efale etmiş oldu. Jacson ‘‘Thriller’’la 7 Grammy kazanmıştı. Ama aynı yıl ‘‘E.T.’’ filmi için yaptığı şarkı da Grammy kazanınca toplam 8 ödül almıştı. İşin ironik yanı bir kategoride Santana'nın iki şarkısının yarışıyor olmasıydı.

Santana, en önemli ödülün ‘‘El Farol’’la, enstrümantal parça dalında aldığı Grammy olduğunu söyledi. Santana, bu parçayı, babası ölürken bestelediğini açıkladı.

Gecede birden fazla ödül kazanan başka isimler de vardı. Kızlardan kurulu hip hop topluluğu TLC, üç ödül kazandı. Sting, Shania Twain ve country müziğin kadın yıldızları The Dixie Chicks de ikişer ödülle eve döndü.

19 yaşındaki Christin Aguilera, gecenin en fazla şaşıran ismiydi. ‘‘En İyi Yeni Şarkıcı’’ seçilen Aguilera ‘‘Ben ödülü Macy Gray’’in kazanacağını sanıyordum'' dedi.

‘‘En İyi Kadın Rock Vokalisti’’ dalında Grammy kazanan Sheryl Crow, sahneye çıktığında ‘‘Benim dalımda aday olmadığı için Carlos Santana'ya çok teşekkür ederim’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!