MHRS- Hastane randevu sistemi ile online randevu nasıl alınır?

Güncelleme Tarihi:

MHRS- Hastane randevu sistemi ile online randevu nasıl alınır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2015 14:40

MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) ile online randevu alabilir, sıra beklemeden işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. MHRS ile randevu nasıl alınır diyorsanız detaylar haberimizde..

Haberin Devamı

MHRS (MERKEZİ HEKİM RANDEVU SİSTEMİ) NEDİR?
Merkezi Hekim Randevu Sistemi hastanelerde sıra beklemeden muayane olabilmeniz için geliştirilen bir sağlık uygulamasıdır. Hastanelerde oluşan uzun kuyrukların önüne geçebilmek, sıra beklemeden işleminizi gerçekleştirebilmeniz için oluşturulmuş online randevu sistemidir.

MHRS UYGULAMASINA ÜYE OLABİLMEK İÇİN;

• MHRS uygulamasına üye olabilmek için, https://www.mhrs.gov.tr/Vatandas/ web adresine giriş yapınız.

• Burada sisteme üye olmak için randevu al butonuna tıklayınız. Daha sonra ise açılacak olan sayfada yeni üye seçeneğine tıklayınız. Bu bölümde sizden TC kimlik numaranız, adınız, soyadınız, cinsiyetiniz gibi bilgiler istenecektir. Bu bilgileri girmeniz zorunludur. Bu bilgileri girmenden sisteme üye olamazsınız.

• Bir sonraki adımda ise girmeniz gereken zorunlu alanlar cep telefonunuz, doğum tarihiniz ve belirlediğiniz parolanızdır.

• Bu adımları yerine getirdikten sonra kayıt ol butonuna basarak sisteme kayıt yaptırmış olursunuz.

MHRS RANDEVU NASIL ALINIR?

• Hastane randevusu alabilmek için hastane randevu sistemine (MHRS)’ye giriş yapın.

• Açılacak olan sayfadan randevu al butonuna tıklayınız. Daha sonra TC kimlik numaranız ile kendinizin oluşturduğu parolayı giriniz. Kutucukta olan rakamları güvenlik kodu yazan alanı giriniz. En son giriş butonuna tıklayınız.

• Daha sonra isehastane randevu (MHRS)’den randevu almak için öncelikle gitmek istediğiniz hastaneyi seçiniz.

• Sonra hangi birimden randevu almak istiyorsanız onu seçin. Hangi klinikten randevu almak istiyorsanız onu seçiniz. Eğer kliniği önce seçerseniz doktorunuzu da seçmiş olursunuz. Eğer siz doktorunuzu önce seçmek istiyorsanız hastane randevu (MHRS)’ye giriş yaptığınız zaman önce doktorunuzu seçip daha sonra randevu al butonuna basmanız gerekmektedir.

• Açılan sayfada hastane randevusu için doktorların randevu saatleri karşınıza çıkacaktır. Bazı gün ve saatler dolu olabilir. Boş olan gün ve randevu saatlerinden size uygun olanı seçebilirsiniz. Daha sonra randevu onayı için kutucuk içinde yazılı olan rakamları güvenlik kodu yazan alana giriniz ve randevunuz kaydediniz.

• Randevuyu kaydetmek için “Randevuyu Kaydet” butonunu tıklamanız gerekmektedir.

Haberin Devamı

MHRS RANDEVU NASIL İPTAL EDİLİR?

MHRS sistemi üzerinden aldığınız randevuyu son 15-20 dakikaya kadar iptal edebilmektesiniz.

Haberin Devamı

MHRS Randevunuzu iptal etmek için önce MHRS randevu sayfasından TC kimlik numaranızı ve şifreniz ile giriş yapmanız gerekiyor.

http://hastanerandevu.gov.tr adresinden randevu al bölüme girdiğinizde, Kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra sağ taraftaki "Randevu Geçmişi"kısmından randevularınızı görebilir, iptal etmek istediğiniz randevunun sağ tarafındaki "İPTAL ET" butonuna basmak sureti ile randevunuzu iptal edebilirsiniz. Ayrıca ALO182 MHRS hattını arayarak da randevunuzu iptal ettirebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!