MHP'nin Ankara adayının projeleri

Güncelleme Tarihi:

MHPnin Ankara adayının projeleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2009 14:18

MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, sağ seçmenin kendisine oy vermesi halinde sağın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını kaybedeceği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Melih Bey'e verilen oyların CHP'ye gideceği düşünülebilir” dedi.

Haberin Devamı

Yavaş, Balgat'taki seçim merkezinde düzenlediği basın toplantısında, projelerini anlattı.

Seçim sürecinin başlaması dolayısıyla 2 aydır farklı sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve halkla bir araya geldiğini belirten Yavaş, bu görüşmelerde büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Yavaş, en büyük amacının Ankara'yı yaşanılabilir, Cumhuriyetin başkentine yakışır bir marka kente dönüştürmek ve Ankaralıları da başkentte yaşamaktan keyif alan, mutlu insanlar olarak görmek olduğunu ifade etti.

Belediyeciliğin sadece altyapı, yol, park yapmak ve çöp toplamak olmadığını, iyi bir belediye başkanının kentin geleceğini tasarlaması gerektiğini vurgulayan Yavaş, çalışmalarında kentin geleceğini gören, teknolojinin ulaşacağı noktayı göz önünde bulunduran bir anlayışı ortaya koyacağını belirtti.

Haberin Devamı

Yavaş, ticaretle uğraşanların, işsizlerin ve diğer tüm kesimlerin sorunlarına çözüm arayışı içinde olacağına dikkati çekerek, sosyal yardımları farklı bir anlayışla sürdüreceğini ancak insanları iş sahibi yapacak uygulamalara öncelik vereceklerini kaydetti.

Daha sonra Beypazarı'nda yaptığı çalışmalar ile Ulus'ta uygulayacağı projeleri içeren kısa filmler izlettirildi.

“ÇATIŞMANIN İÇİNDE OLMAYACAĞIM”

Mansur Yavaş, bir gazetecinin, “Yüzde kaç oy alacağınızı düşünüyorsunuz?” sorusuna, “Yüzde 51” yanıtını verdi.


Yavaş, CHP'nin adayı Murat Karayalçın ile AKP'nin adayı Melih Gökçek'in, seçim sürecinde, yapacakları işlere oy istemekten çok halkı diğer adaydan korkuttuğunu öne sürdü. Buna karşın, kendisinin Ankara'da gerçekleştireceği projelerle ön planda olacağını dile getiren Yavaş, çatışma içine girmeyeceğini bildirdi.


Yavaş, “Ankaralılar, herkesi kucaklayan, kentte yaşayanları mutlu edecek olan Yavaş'ı seçecektir” diye konuştu.

Bir başka gazetecinin, metro, su, doğalgaz, ulaşım ve diğer konulardaki projelerini sorması üzerine Yavaş, şunları kaydetti:
“Belediyeciliğin A'sı, B'si olan hizmetlerin zaten yapılması lazım. Bugün gelişmiş ülkelerin yıllar önce yaptığı metroyu konuşuyorsak, ulaşım sorununu çözmeyi konuşuyorsak son 50 yılda hizmet yapılmamış demektir. Ankara'nın havasının, suyunun temiz, ulaşımının kolay olması lazım...

Haberin Devamı


Metroyu yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştireceğiz. Bu modelle mevcut hatları uzatacağız. Şu anda zarar eden EGO, ASKİ'den aktarılan paralarla finanse ediliyor. Dünyada toplu taşım devlet tarafından sübvanse ediliyor. (Özel firmalar karlı bulmadıkları için metro işine yap-işlet-devretle girmiyor) deniliyor. Bu nedenle biz de metroyu yap-işlet-devret modeliyle alan firmaya sübvansiyon sağlayacağız.

Su konusunda öncelikle Gerede-Işıklı Barajı projesini uygulayacağız. Kesikköprü projesi 2023 yılı projesidir. Erken yapılmasına rağmen halktan büyük şikayet vardır ve arıtılması gerekmektedir. Melih Bey, 'Kızılırmak suyunun arıtılacağını' söylüyor. Keşke proje yapılırken arıtma tesisi de yapılsaydı. Biz suyu kaynağında arıtarak getireceğiz. Ayrıca suyun maliyetini düşüreceğiz. Daha ucuza tüketilmesini sağlayacağız. Şu anda su için ödenen 50 TL'lik faturayı 30 TL'ye çekeceğiz.
Ulaşım konusunda, metro, monorail gibi ulaşımla ilgili projeleri hayata geçirene kadar mesai saatlerinde düzenleme yapılmasını düşünüyoruz. Otopark sayısını da artıracağız.

Haberin Devamı


Ulus'ta pek çok tarihi yapı var. Gar, Hamamönü, Ankara Kalesi ve Bentderesi civarında uygulanacak projelerle Ulus, Times Square gibi olacak. İddia ediyorum Ulus herkesin görmek isteyeceği bir yer olacak. Bu en iddialı projemdir. Kente gelen turist sayısı artacak.”

YOKSULLARA “HEMŞEHRİLİK KARTI”

“Ankara Büyükşehir Belediyesi ticarethane, Ankaralılar da müşteri değildir' diyen Yavaş, doğalgaz satışının sadece bir banka aracılığıyla yapılmasına son vereceklerini, halkın internet üzerinden, kredi kartıyla ve çok sayıda satış noktasından doğalgaz alma imkanına kavuşacağını anlattı. Yavaş, Ankaralıları vatandaş olarak gören ve saygı gösteren bir yönetim sergileyeceklerine de dikkati çekti.

Haberin Devamı


Belediye yardımlarına ilişkin soru üzerine, yardımlara devam edeceklerini bildiren Yavaş, ancak bunun alanın da verenin incinmeyeceği şekilde kurumsallaştırılarak gerçekleştirileceğini anlattı.

“Hemşehrilik Kartı” adıyla limiti ihtiyaç sahiplerinin ekonomik durumuna göre belirlenen kartlar vereceklerini ifade eden Yavaş, yoksul kişilerin bu kartla mahalle bakkallarından ihtiyaçlarını karşılayacağını belirtti.

Yavaş, belediyenin borçlarıyla ilgili bir soru üzerine, belediyenin gelirlerinin çok yüksek olduğunu, sadece belediyenin elindeki daire ve dükkanlardan elde edilecek gelirin 1 milyar doları bulduğunu söyledi. Yavaş, bu gelirlerin doğru değerlendirilmesiyle ve tasarrufla borçların kolaylıkla ödenebileceğini söyledi.

“SEÇİM GİDERLERİMİ PARTİM KARŞILIYOR”

Seçim bütçesiyle ilgili bir soruyu yanıtlarken de Yavaş, seçim giderlerini partisinin karşıladığını, herhangi bir sponsorunun olmadığını bildirdi.
Yavaş, Karayalçın ve Gökçek'le açık oturuma katılıp katılmayacağına ilişkin soruya, “seve seve katılacağı” karşılığını verdi.

Haberin Devamı


Mansur Yavaş, kendisine verilecek oyların Ankara'da sağın büyükşehir belediyesi yönetimini kaybetmesine neden olacağı yönündeki iddialara ilişkin soruya, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı karşılığını verdi.

“Melih Bey'e verilen oyların CHP'ye gideceği düşünülebilir” diyen Yavaş, hiçbir ülkücünün MHP'den başka yere oy vermeyeceğini vurguladı.
Yavaş, aksine hem CHP'den hem de AK Parti'den oy alarak yüzde 50'nin üzerine çıkmayı “samimi olarak” hedeflediğini dile getirerek, “Ankaralı çatışmak istemiyor, bu oyunlardan bıktı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!