MHP'li Vural: İzmir meydan muharebesi bitmeli

Güncelleme Tarihi:

MHPli Vural: İzmir meydan muharebesi bitmeli
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2009 15:38

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İzmir'de her seçim öncesi varsa yoksa ‘Kale’ ve ‘Teslim alacağız’ çekişmelerinin yaşandığı belirterek, “İzmir, meydan muharebelerinin yapıldığı yer olmamalıdır. Hangi partiye oy verirse versin, kaybeden hep İzmir oluyor” dedi.

Oktay Vural, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Melih Gökçek'e de umre ziyaretiyle ilgili yeni bir soru sordu.

Vural, MHP İzmir İl Başkanlığı'nda Sayıştay Başkanlığı'nın ‘Büyükşehir Belediyelerinde Altyapı Faaliyetlerinin Koordinasyonu’ konulu performans raporuyla ilgili açıklamalar yaptı. Ankara'dan merkezi yönetimin İzmir'i ‘Yok’ saydığını belirten Vural, İzmir'in vergisi oranında hak ettiği kamu yatırımını alamadığını söyledi. İzmir'e 2002'den sonra yatırımların her yıl azaldığını belirten Vural, Hükümet'in ekonomik politikaları nedeniyle İzmir'i adeta cezalandırdığını öne sürdü. İzmir'de 2008 sonu itibariyle 8 bin 90 esnafın kepenk kapattığını ifade eden Vural, “Bu sayı, bu gidişle on binleri aşacaktır. Son 1.5 ayda işini kaybeden kişi sayısı, İzmir'de 6 bine ulaşmıştır. 6 bin kişi de ücretsiz izne çıkarılmıştır. Yani yaklaşık 12 bin kişinin evinin ocağı sönmüş durumdadır” dedi. İzmirli'nin AKP ve CHP arasındaki çekişmeler altında ezildiğini belirten Oktay Vural, İzmir'de her seçim öncesi varsa yoksa ‘Kale’ ve ‘Teslim alacağız’ çekişmesi yaşandığı belireten Vural, “İzmir, meydan muharebelerinin yapıldığı yer olmamalıdır. Hangi partiye oy verirse versin, kaybeden hep İzmir oluyor” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “Yine söylüyorum, kriz teğet geceçek, en az zararla atlatacağız. İşi bilmeyenlerin işyeri kapanıyor” sözlerini de eleştiren Oktay Vural, “Hastalık bulaşıyor, yıkıp geçiyor. Ne koruyucu ne de tedavi edici herhangi önlem alınmadı. Bu nasıl aymazlıktır? Sayın Başbakan kuma gömmüş kafasını, pembe gözlüklerle miting alanlarında ahkam kesmektedir. Dünya liderlerdi toplanıp krize formül ararken, Erdoğan havada dolaşıyor. Kriz terğet geçti teranesi okuyur” dedi.

Vural, Sayıştay raporuna göre, İzmir'deki kaçak yapı oranının yüzde 60 olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) toplantılarına katılım oranını 16 olduğunu belirterek, “Bu toplantılara katılmazsanız nasıl koordine edeceksiniz” dedi. Büyükşehir Belediyesi'nin AYKOME biriminde 6'sı mühendis 12 teknik elemanın çalıştığını bildiren Vural, yapılan hesaplamalara göre bir kişinin kontrol edeceği inşaat sayısının 478 olduğunu söyledi. Vural, Büyükşehir Belediyesi'nde toplam harcamalar içinde asfalt ve kaldırım harcamaları tutarının 2004'te yüzde 21, 2005'te yüzde 30 olduğunu söyledi. Vural, asfaltlanan yollar 2 yıl sonra altyapı çalışması için yeniden kazıldığını belirterek, koordinasyonsuzluk nedeniyle kaynakların boşa harcandığını söyledi.

GÖKÇEK'E DAHA NET UMRE SORUSU

Oktay Vural, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Melih Gökçek'e de umre ziyaretiyle ilgili yeni bir soru sordu. Gökçek'in 2 Mart tarihinde Umre'ye gittiğini açıkladığını belirten Vural, “Kendisine hangi uçakla gittiğini sordum. Yanında kimler olduğunu sordum. Bugüne kadar yanıt gelmedi. Ben bu kez soruyu daha net olarak soruyorum; 2 Mart 2009 tarihinde saat 22.19'da kalkan uçak Ankara- Bahreyn destinasyonludur. Tescil numarası C 689, kuyruk numarısı N 61 KT'dir. Sayın Melih Gökçek, Ankara'dan kalkan bu özel uçakta siz mi vardınız? Yoksa bir başka uçakla mı gittiniz? Bu uçakta başka bir Gökçek mi vardı? Eğer Ankara- Bayreyn destinasyonlu bu uçaktaysanız Bahreyn'den sonra mı umreye gittiniz? Bu uçakta değilseniz, lütfen kuyruk numarası ve destinasyonu, yolcu listesiyle birlikte basın yoluyla Ankaralılar'la paylaşın. Bu konuların açıklığa kuvuşturulması kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından gereklidir. Çünkü bir belediye başkanının umre gibi mukaddes topraklara yaptığı ziyareti hangi uçakla gerçekleştirdiğini, yanında kimlerin olduğunu bilmesi Ankaralılar'ın hakkıdır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!