MHP'li vekiller Bodrum'da sel bölgesinde

Güncelleme Tarihi:

MHPli vekiller Bodrumda sel bölgesinde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2011 15:25

MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu ve Muğla MHP Milletvekili Metin Ergün, geçen cuma günü sel felaketinin yaşandığı Bodrum ve beldelerinde incelemelerde bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ise bölgenin afet kapsamına alınmasını istediği belirtildi.

Geçen cuma günü öğle saatlerinde başlayan ve 7 saat süren sağanak yağışın ardından yaşanan sel felaketi gözleri Bodrum ve Ortakent- Yahşi ile Bitez beldelerine çevirdi. MHP Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, MHP Muğla Milletvekili Metin Ergün ve MHP Bodrum İlçe Başkanı Asım Başaran felaketin yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu. MHP’li vekiller Ortakent- Yahşi Belediye Başkanı MHP’li Mehmet Onur Şahbaz ve Bitez Belediye Başkanı CHP’li İbrahim Çömez’den bilgi aldı.

ŞAŞIRDILAR

Felaketin boyutlarını görünce şaşkınlığını gizleyemeyen Çobanoğlu ve Ergün, Yahşi Yalısı’na geçip burada 36 yaşındaki evli ve 2 çocuk annesi selzede Zühra Aşkın’ı dinledi. Gözyaşlarına hakim olamayan kadın şunları anlattı:

"Sel suları evin içine girip 1.5 metre yükselince eşimle dışarı çıktık. Bu kez göğsümüze kadar sel suları ile karşılaşınca şoke olduk. Duvarların üzerine çıkarak hayatımızı zor kurtardık. Ancak canımızı kurtardığımıza sevinemedik ,çünkü 15 yılda edindiğimiz tüm eşyalar kullanılamaz hale geldi. Komşularda yatıp kalkıyoruz. Devletin acil olarak bize elini uzatması gerekir. Gelip gidenler çok ama verilen sözler lafta kalmamalı."

’400 EV VE İŞYERİ İLE 40 OTELİ SU BASTI’

Ortakent- Yahşi Belediye Başkanı Şahbaz, bugüne kadar yapılan tespitlerde 400 ev ve işyeri ile 40 otelin birinci katının sular altında kaldığını, eşyaların kullanılamaz hale geldiğini, mavi bayraklı plaj ile beldenin altyapısının yüzde 80 oranında zarar gördüğünü belirterek, "İlk etapta acil olarak 3 milyon TL’ye ihtiyacımız var. Bu felaketin acılarını belediye olanakları ile çözmek, ortadan kaldırmak mümkün değil. Devletin acilen yardım etmesi şart. Ekiplerimiz üç gündür 24 saat çalışıyor" dedi.

BAHÇELİ TELEFONLA ARAYIP BİLGİ ALDI

Ziyareti sırasında telefonla Metin Çobanoğlu’nu arayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bilgi aldıktan sonra Ortakent- Yahşi ve Bitez beldelerinin acilen afet bölgesi ilan edilmesini isteyeceği belirtildi. MHP’li Çobanoğlu, "Yaşanan felaketin boyutu gerçekten çok büyük. Vatandaş, esnaf ve belediyenin kendi imkanları ile bu felaketin altından kalkması mümkün değil. Bu nedenle sayın Bahçeli’nin dediği gibi burası hemen afet bölgesi ilan edilmeli, devletin tüm güçleri buraya sevk edilmeli" diye konuştu.

Sel felaketinde, Bitez Beldesi’nde de 100’e yakın ev ve işyerinin zarar gördüğü, zararın maddi boyutunun 2 milyon TL’nin üzerinde olduğu ifade edildi.

TBMM GÜNDEMİNDE

Bu arada, CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle konuyu TBMM gündemine taşıdı. Felaketin yaşandığı iki beldenin afet kapsamına alınmasını isteyen Topuz, "Bölge halkımızın mağduriyetinin giderilmesi ve zarar tespitini ne zaman yapacaksınız? Afet kapsamına bu bölgeyi ne zaman alacaksınız? Taşkının sebebi nedir? Bu bölgemizin altyapısı, kanal, köprü, regülatör vb. neden çalışır duruma değildir? Altyapısı yetersiz ise taşkını engelleyen yapı neden kurulamamaktadır?" sorularını yöneltti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!