MHP'li Çetin: Çay'ın cüreti düÅŸündürücü

Güncelleme Tarihi:

MHPli Çetin: Çayın cüreti düşündürücü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2001 16:40

MHP'nin kurmaylarından Şevkat Çetin, MHP'li Bakan Çay'ın azliyle ilgili tartışmalar nedeniyle ülkücü camiaya cevap hakkı doğduğu gerekçesiyle yaptığı açıklamada, "MHP`nin büyük Türk milleti ve bütün ülkücü camia adına görev verdiği, büyük hizmetler beklediği kimi şahısların, her gölgeyi kendilerine ait sanarak sergiledikleri cüretkarlık düşündürücüdür" dedi.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, Türk dünyası ile koordinasyondan sorumlu Devlet Bakanı`nın azli ile ``kimi asılsız ve maksatlı`` iddiaların gündeme taşındığını, bunun da MHP ve ülkücü camiaya cevap hakkı doğurduğunu belirtti.

``Milliyetçi ülkücü`` camianın, uğruna her türlü fedakarlığa hazırolduğu Türklük davasına gölge düşürülmesinden büyük rahatsızlık duyduğunu ifade eden Çetin, ``MHP`nin büyük Türk milleti ve bütün ülkücü camia adına görev verdiği, büyük hizmetler beklediği kimi şahısların, kendilerine verilen emanetin altında ezilmeleri, fark ettikleri her gölgeyi kendilerine ait sanarak sergiledikleri cüretkarlık düşündürücüdür`` dedi.

TÜRKEŞ, ÖZAL'LA DEMİREL ÇEKİŞMESİNİ KULLANDI

Çetin, Alparslan Türkeş`in, Türk kurultaylarını düzenlediği ilk yıllarda, dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile Başbakanı Süleyman Demirel arasındaki çekişmeyi ustaca kullanıp, Başbakan ve Cumhurbaşkanı`nın kurultaya katılımını sağlayarak, resmiyet kazandırdığını kaydetti.

Haberin Devamı

İstanbul`da geçtiğimiz günlerde düzenlenen Kurultay`da, milliyetçi ülkücü hareket mensuplarının gözlerinden kaçırılmak istenen önemli bir ayrıntının bulunduğunu kaydeden Çetin, şu görüşleri dile getirdi:

``Daha önceki kurultaylarda da Demirel`in olması, Kurultay`ı milliyetçi ülkücü iradeye rağmen gerçekleştirme ısrarında diretenlerin asıl niyetlerini gizlemeye yetecek bir mazeret değildir. Demirel`in, başbuğumuzun sağlığındaki ve sonraki kurultaylarda yer aldığı doğru olmakla birlikte, orada bulunuş sebebi Türkiye Cumhuriyeti`nin başbakanlığını ve ardından cumhurbaşkanlığını üstlenmiş olmasından kaynaklanmaktadır. Üstelik buna rağmen Kurultay`ın organizasyonu ve himayesinin MHP Genel Başkanı`nda, yani milliyetçi ülkücü hareketin liderinde olduğu açıktır.

REZİLLİĞİNE BAŞBUĞUYU KALKAN ETTİ

Peki, İstanbul`daki son Kurultay`ı himaye eden sayın Demirel`in hangi sıfatından dolayı orada boy göstermesine zemin hazırlanmıştır? Kurultay`ı, MHP`nin iradesine rağmen Demirel ile birlikte düzenleyen zihniyet, rahmetli başbuğumuzun milliyetçi hareketi iktidar yapmak için harcadığı bütün emeklerini hiçe saymıştır. Bu da yetmemiş, `Demirel`in dümen suyuna girdiği` suçlamasına mukabil, insanüstü bir pişkinlikle `o zaman rahmetli Alparslan Türkeş`i de aynı şekilde suçlamamız lazım` diyerek, kendi yaptığı rezilliğe başbuğu kalkan yapma cesaretini göstermiştir.

Haberin Devamı

Anlaşılan o ki, Türk kurultayları, Türkiye`de siyasi ve ne yazık ki ticari rant sağlayan bir kapı olarak algılanmaya başlanmıştır. Gerçek amaçlarından uzaklaştırılmaya çalışılan böylesi bir organizasyona MHP`nin nasıl bir tavır alacağı her zaman açık ve nettir. Eski bakan bu yüzden Türk Kurultayı`nın organizasyonunu, içinde bulunduğu milliyetçi ülkücü hareketin bütün hassasiyetlerini göz ardı ederek dışarıda pişirmiş, MHP liderine ve camiamıza artık son aşamada bir davetiye ile ulaşarak adata günah savmıştır.``

REDDÄ° MÄ°RAS

"Eylemleri ile milyetçi çizgiye aykırı düşmüş düşüncelerini açığa çıkartanların, MHP`nin milliyetçiliğini, misyonunu ve geçmişini sorgulamaya hiçbir haklarının olmadığını`` ifade eden Çetin, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

``Milliyetçi hareketin, tarihi bir mücadelenin neticesinde elde ettiği kazanım ve sıfatlarını kendilerine tanınan imkanlar çerçevesinde, milletimizin menfaatleri doğrultusunda kullanma becerisini göstermek yerine, 65 milyonun ve bütün Türk dünyasının gözlerinin içine baka baka suiistimal etmenin, hangi milli, ahlaki ve vicdani temeli olabilir. Milliyetçi ülkücü hareketin, bir milli dava olarak algıladığı Türk Kurultayı`nı MHP`nin iradesinin dışında, MHP`ye rağmen yapmanın, milli vicdanı incitmekten başka bir anlamı olamaz.

Bu camianın yıllarca imkanlar sunduÄŸu ve karşılığında Türklüğe hizmetler beklediÄŸi halde, milliyetçi ülkücü hareketi hiçe sayarak ve adeta reddi mirastan baÅŸka bir anlam ifade etmeyecek ÅŸekilde Demirel`eyöneliÅŸin hiçbir ahlaki temeli olamaz. Camiamızın ve milletimizin yakından izlediÄŸi üzere, geleneklere aykırı bir ÅŸekilde düzenlediÄŸi Türk Kurultayı ile kendini açık etmesine raÄŸmen, bütün piÅŸkinliÄŸiyle MHP`nin milliyetçiliÄŸine söz etmeye çalışmakla asıl karnından konuÅŸan kendisi olmuÅŸtur.``Â
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!