MHP'den Öksüz'ün yerine Amerika diplomalı bakan

Güncelleme Tarihi:

MHPden Öksüzün yerine Amerika diplomalı bakan
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2001 01:24

Bahçeli, programa ters düşen Öksüz'den boşalan Ulaştırma Bakanlığı'na, Amerika'dan doktoralı Oktay Vural'ı getirdi. Bu seçim, MHP'nin, uluslararası finans çevreleriyle diyalog kurma adımı olarak nitelendirildi.

Türk Telekom tartışmasından sonra istifa eden Enis Öksüz'ün yerine Ulaştırma Bakanlığı'na MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural getirildi. Vural, ABD'nin en saygın iş idaresi okullarından Wharton School of Business'te doktorasını tamamlayan eski bir bürokrat.

Uzun süren tartışmalı bir sürecin ardından Ulaştırma Bakanlığı görevinden istifa eden, Enis Öksüz'ün yerine, atama yapıldı. Yeni Ulaştırma Bakanı MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural oldu. Eski Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz'ün yerine atanan Oktay Vural, ABD'nin en itibarlı okularından biri olan Wharton School of Business'de doktorasını tamamladı.

Oktay Vural' ın atama kararnamesine ilişkin onay akşam saatlerinde Çankaya Köşkü'nden çıktı.

Bakanlığa atanacağından haberi olmadığını söyleyen Vural akşam saatlerinde Ulaştırma Bakanı olduğunu TV'lerden öğrendiğini söyledi. Vural şöyle konuştu: ‘‘Seçmenlerimize MHP'nin çalışmalarıyla ilgili bilgi aktarırken bu haberi öğrendim. Öncelikle böyle bir takdire layık olmaya çalışacağım. MHP'nin hizmetleri doğrultusunda bayrağı devralıyoruz. Öncelikle bakanlıkta arkadaşlarla görüşüp değerlendirme yapacağız. Milletimize dürüstçe hizmet edeceğim. Allah bizi utandırmasın.’’

Ulaştırma Bakanlığı görevini dürüstçe ve ehilce yapacağını vurgulayan Vural, ‘‘Bu görevde MHP'nin siyaset üslubu ve hizmet anlayışını devam ettireceğiz. Ulaştırma sektörü demokrasinin temel altyapılarını oluşturmaktadır. Hem ulaşım hem de iletişim sektörü açısından son derece kritik bir sektörde görev almaktan da büyük bir memnuniyet duyuyorum. Gayretle beraber ve dürüstçe çalışacağımızdan milletimizin emin olmasını diliyorum’’ diye konuştu.

Bütün MHP milletvekillerinin bu tür görevlerde millete hizmet etmekapasite ve inancında olduğunu kaydeden Vural, ''Böyle bir görev bana düştü. Her bir arkadaşımıza düşebilir. MHP'nin tüm milletvekillerinin amacı milletin tümüne hizmet etmektir'' dedi.

Oktay Vural, Sanayi ve Ticaret Bakanı A. Kenan Tanrıkulu, Maliye Bakanı Sümer Oral ve Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel'den sonra Bakanlıkgörevine atanan 4. İzmir milletvekili.

Oktay Vural, İstanbul Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1980 yılında DPT'ye uzman yardımcısı olarak giren Vural, bundan bir yıl sonra Ege Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Burada Maliye Bölümü'nde yüksek lisans öğrenimi gören Vural 1985 yılında BM'nin verdiği bir burs ile ABD'ye gitti. ABD'nin en prestjli iş idaresi okullarından Wharton School of Business'de doktora çalışması yapan Vural ayrıca Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde iktisat doktorası da yaptı.

Yeni Ulaştırma Bakanı Vural, eski bürokrat

MHP İzmir Milletvekili Vural, 1956’da Diyarbakır'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Vural, Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü'nde yüksek lisans eğitimi gördü. Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde iktisat alanında İngilizce doktora yapan Vural, BOTAŞ Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu üyeliği, Türkiye Gübre Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü, Demokraside Birlik Vakfı üyeliği ve NATO Parlamenter Asamblesi üyeliği görevlerinde bulundu. Vural, evli ve 2 çocuk babası.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!