MHP'den Ecevit'e 'Apo için suç duyurusu'

Güncelleme Tarihi:

MHPden Ecevite Apo için suç duyurusu
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 10, 2002 13:52

Başbakan Yardımcısı Yılmaz'ın AB yasalarının 6 maddesinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuran ortağını eleştirerek, "Bu hükümetle seçime gidileceğinden bile şüpheliyim" diye rest çekmesinin ardından MHP'li Yahnici, Başbakan eski ve yeni Adalet Bakanları hakkında TV kamereları önünde suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, devlet eliyle Abdullah Öcalan'a yataklık yapıldığını iddia etti. Yahnici, şunları söyledi:

"Sayın Başbakan'a ve Adalet Bakanı'na yazdığımız mektupta, İmralı cezaevinde yatmakta olan Abdullah Öcalan'ın İmralı'dan PKK'nın uzantısı olan KADEK haline getirilmiş olan örgütünü idare etmekte olduğunu, böyle bir mahkumiyetin, Adalet Bakanlığı'nın mevcut yasalarında olmadığını söyledik. Sayın Başbakan öteden beri biliyorsunuz, tarz olarak Apo'nun İmralı'da yatırılması gerektiğini savunuyordu. Aynı düşünce, hocamız eski Adalet Bakanı Türk tanrafından da paylaşılmıştır. Aynı fikre yeni adalet bakanımız da katılmış oldular. Yeni Adalet Bakanımızın gerekçesi, Apo'nun güvenliğni sağlamaktır. Şimdi biz Apo'yu İmralı'da yatırmak suretiyle kişisel can güvenliğini sağlıyoruz da, devletimizin güvenliğimizi sağlıyor muyuz?"

Haberin Devamı

Öcalan'ın KADEK'in genel başkanı gibi davrandığını idida eden Yahnici, "Biz yazmış olduğumuz mektuplarda Apo'nun dışarıyla nasıl haberleştiğini, ajanslara demeçler verdiğin, KADEK'in genel başkanı sıfatıyla nasıl emirler verdiği, belgelerle dile getirilmiştir. Apo'nun özellikli mahkum olduğu için güvenliği nedeniyle orada yatırılmaya devam edeceği dışında bir açıklama yapılmadı. Şimdi, tehdit edilen güvenlik devletimizin güvenliğiyse, öyleyse hepimize soru sormak hakkı doğuyor. Başbakan'ı, eski Adalet Bakanı'na ve yeni Adalet bakanına sizler de sormak zorundasınız" dedi.

"Adı geçen şahıs köşe yazarı olarak gazetelerde yazı yazıyor. Böyle bir hükümlülük var mıdır?" diye soran Yahnici, Başbakan Ecevit, eski Adalet bakanı Hikmet Sami Türk ve yeni Adalet bakanı Aysel Çelikel hakkında da şu sözlerle suç duyurusunda bulundu.

"AB uyum yasaları adı altında karşı karşıya kaldığımız oyunu gözler önüne sermek için bunları anlatıyorum. Apo, ne Suriye'de ne Kenya'da bu güvenlikte yaşamamıştır. Buradan cumhuriyet savcılarına suç duyurusunda bulunuyorum, Başbakan için, yeni ve eski adalet bakanları için. Gerekeni yapınız."

Haberin Devamı

Bir gazetecinin "siz muhalefet partisi gibi suç duyurusunda bulunuyorsunuz" yorumu üzerine, "57. hükümet işi hakime bırakmış durumdadır. Bir kongre toplanır ve seçim kararı alır. Bu konuyu Başbakan'a yazdığım halde cevap alamadım" şeklinde yanıtladı.

Yahnici, bugünkü geliÅŸmelere iliÅŸkin yorumunun sorulması üzerine ise, "ANAP baÅŸtan beri bu tür senaryoların peÅŸindedir. Fakat 3 Kasım'daki seçim konusunda halkın genel talebi bunları püskürttü.Sayın Yılmaz kumar oynamaktadır. Fakat bu kumarı, Türk milletinin kaderiyle oynamaya hakkı yoktur. Bu iÅŸten vazgeçmek zorundadır" diye cevapladı.Â

 

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!