MHP'den askerlik kanununda değişiklik teklifi

Güncelleme Tarihi:

MHPden askerlik kanununda değişiklik teklifi
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2008 15:40

MHP Samsun Milletvekili Osman Çakır, askerlerin yoklama ve muvazzaflık devresinde yol harcamalarının karşılanmasını öngören kanun teklifi verdi.

Haberin Devamı

MHP Samsun Milletvekili Osman Çakır, Meclis Başkanlığı’na sunduğu “1111 sayılı Askerlik Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin” kanun teklifinin gerekçesinde, eğitim merkezlerine gönderilmek üzere askerlik şubelerinden sevk edilen personele ilgili yasalardaki kıstaslara göre, yolluk ve iaşe bedeli ödendiğini hatırlattı.

Sevk sırasında askerlere, askerlikten sayılan gün kadar tayın bedeli ödendiğini belirten Çakır, teklifin gerekçesinde, “Tayın bedeli verilmesi hakkında kanun gereğince aylık olarak belirlenen tayın bedeli 234 YTL olup, günlük yaklaşık 7.5 YTL para ödenmektedir. Harcırah olarak tren bileti verilmektedir. Ayrıca 1111 sayılı Askerlik Kanunu’na istinaden Bakanlar Kurulu tarafından 16. 11.1955 tarihinde çıkartılan sevkiyat yönetmeliğinin 4. maddesi gereğince serbest celp usulü ile askere sevk edilen vatandaşlara tren sevk muhtırası verilmektedir. Kara yolu ulaşımı yaygın ve etkin bir şekilde kullanılmasına rağmen, demir yolu ulaşımı ülkenin tamamının ihtiyacını karşılayacak yaygınlığa sahip değildir. Bu nedenle muvazzaf askerlik hizmetini yerine getirmek için yurdun dört bir tarafındaki askerlik şubelerinden eğitim merkezlerine sevk edilen askerlerimiz mağdur olmaktadır. Teklif ile mağduriyeti gidermek ve asker ailelerinin maddi yükünü biraz olsun hafifletebilmek için muvazzaflık devresinde yol masraflarının Harcırah Kanunu gereğince ödenmesi amaçlanmaktadır" dedi.

Teklifte ise yoklama devri ve muvazzaflık devresinde yol masraflarının Harcırah Kanunu gereğince ödenmesi öngörülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!