MHP'de taraflar beklemede

Güncelleme Tarihi:

MHPde taraflar beklemede
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2015 08:21

SEÇİMİN ardından sonuçları mercek altına alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhalefetteki hareketlenmeleri “Neler yaptıklarını izliyoruz, bize bilgisi de geliyor. Bakıp göreceğiz, toz bulutu kalksın, resimler bir netleşsin istiyoruz. Elbette onlar yeterli imzaya ulaşırlarsa hukuki süreç işler başlar” sözleriyle değerlendirdi. Genel Başkan adayı olarak adı dolaşan Meral Akşener’in ise kararını açıklamak için partinin haftasonu yapacağı Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve İl Başkanları toplantısını beklediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Bahçeli, önceki günkü Başkanlık Divanı toplantısında, kurmaylarına kongre sürecinin olağan takviminde yapılacağını belirterek, Çanakkale Savaşları’nın yıldönümü olan, 18 Mart 2018 tarihini işaret etti. Genel Başkanlık için adı dolaşan kişileri de isim vermeden değerlendiren Bahçeli, “Neler yaptıklarını izliyoruz, bize bilgisi de geliyor. Bakıp göreceğiz, toz bulutu kalksın, resimler bir netleşsin istiyoruz. Elbette onlar yeterli imzaya ulaşırlarsa hukuki süreç işler” dedi. Bahçeli, kendisine yönelik eleştiriler ve seçim sonuçları ile ilgili olarak da şunları kaydetti:

ÜÇ BEŞ ADAMIN SÖZÜYLE BIRAKMAM

“Bir takım gayretler duyuyoruz, bekleyip göreceğiz, sabırla itidalle bu süreci en iyi şekilde yöneteceğiz. MHP’nin karıştırılmasına müsaade etmeyeceğiz. Ülkücü iradeyle geldim, gönderecek olan ülkücü iradedir. Arkasına baktığımızda Türk düşmanı olan, MHP’ye husumet besleyen üç beş köşe yazarı, ne idüğü belirsiz adamın sözleriyle görevimi bırakmam. MHP’nin içini karıştırmaya dönük, masa başında uydurma söylentiler yazılıyor. Bu çok çirkin ve ayıp. Seçimin bir değerlendirmesini yapacağız. MYK’mızı, il başkanlarımızı toplayacağız. Elbette sonuç üzüntü verici. Bir çalışma yapıyoruz. Çalışmanın sonucunda da hangi koşullarda seçime gidildi, ne oldu, millet iradesi nasıl manipüle edilde hepsini görme fırsatımız olacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!