MHP'de ‘böcek’ arandı

Güncelleme Tarihi:

MHPde ‘böcek’ arandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Seçimlerden ikinci parti olarak çıkan ve iktidara hazırlanan Miliyetçi Hareket Partisi'ni tele-kulak korkusu sardı.

MHP telefonlarının ve toplantılarının dinlendiğine ilişkin şüphe üzerine Genel Merkez'de Başkanlık Divanı, MYK ve basın toplantılarının yapıldığı salon didik didik edilerek tele-kulak (böcek) arandı. Şüphe üzerine Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin korumaları ile parti yetkilileri, Özel Kalem bekleme salonunda da tele-kulak aradılar.

Kendi deneyimlerine göre arama yapan yetkililer tatmin olmayınca Emniyet'ten ‘‘güvenilir’’ sivil uzman görevlileri de MHP Genel Merkezi'ne davet ederek arama yaptırdılar. Hürriyet'in edindiği bilgiye göre, aramalarda ciddi ‘‘dinlenme’’ bulgularına rastlanınca toplantı odasında gazetecilere tahsis edilen telefon hattı ile Özel Kalem Bekleme salonundaki bir telefon hattı kesildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Öksüz, bu konuda yöneltilen soruya şu karşılığı verdi:

‘‘Dinleme, bizim bilgimiz dahilinde değil. Devlet, mevzuat içinde dinlenilmesi gereken yeri dinler. Böyle bir problemi umursamayız. Biz şeffaf bir partiyiz. Dinlenmekten rahatsız olmayız. Herşeyimiz açık.’’

Bu arada, MHP'deki tele-kulak olayıyla ilgili, resmi inceleme ve soruşturma başlatıldığı belirtildi.

KİTABI BİLE YAZILDI

Hemen her dönemde, özellikle siyasi parti Genel Başkanları ve yetkililerinin ‘‘Dinleniyoruz’’ yakınmalarına neden olan tele-kulak olayları, Hürriyet Gazetesi Yazarı Faruk Bildirici tarafından ‘‘Gizli Kulaklar Ülkesi’’ adıyla kitaplaştırıldı. Erdal İnönü, Mesut Yılmaz, Bülent Ecevit, Tansu Çiller başta olmak üzere birçok ünlü kişinin, ‘‘Dinleme’’ şikayetlerinin perde arkasını kitapta işlendi. Belgesel nitelikli Gizli Kulaklar Ülkesi kitabı bugüne kadar 5 baskı yaptı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!