MHP Yozgat Milletvekili adayları 2018! MHP Yozgat adayları

Güncelleme Tarihi:

MHP Yozgat Milletvekili adayları 2018 MHP Yozgat adayları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2018 17:45

MHP Yozgat Milletvekili Adayları, 24 Haziran Pazar günü öncesi yöre halkı tarafından araştırılan konular arasında yer aldı. Toplam 4 kişinin milletvekili adayı olarak seçilebileceği ilde, MHP Yozgat Milletvekili adayları işadamı, ekonomist, ziraat mühendisi meslek dallarında yer alıyor. İşte, 2018 MHP Yozgat Milletvekili adayları ve bazı bilgiler

Haberin Devamı

Yozgat'de oy kullanma işlemini gerçekleştirecek olan seçmenler, kentlerindeki adayları sorguluyor. Yozgat MHP Milletvekili Adayları arasında kimlerin yer aldığı bilgisini edinmek isteyen vatandaşlar, sorgulamalarını internet üzerinden gerçekleştiriyor. İşte, 2018 MHP Yozgat Adayları ve seçim hakkında bazı bilgiler

YOZGAT MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1 İBRAHİM ETHEM SADEF -ORTAÖĞRENİM- İŞADAMI
2 YUSUF MERTOĞLU -YÜKSEKÖĞRENİM- EKONOMİST
3 OSMAN GÖZAN -ORTAÖĞRENİM- İŞADAMI
4 AHMET ÖZBEK -YÜKSEKÖĞRENİM- ZİRAAT MÜHENDİSİ

OY VERME YERLERİ 

Kapalı oy verme yerleri, oyların gizliliğini ve seçmenlerin oylarını tam bir serbestlik içinde vermelerini sağlayacak, dışarıdan içerisinin gözetlenmesine imkan bırakmayacak şekilde olacak.

Sandıkların, kapalı oy verme yerinin ve sandık kurulunun yerleştiği yer merkez olmak üzere yüz metre yarıçaplı alan sandık alanı olacak. Sandık alanına sandık kurulu başkan ve üyeleriyle oy vermek üzere gelen seçmenler, siyasi partilerin adayları ve gözlemcileri, bağımsız adaylar ve gözlemcileri dışında hiç kimse giremeyecek.

Sandık başında görevli partili kurul üyeleri, adaylar ve gözlemciler (müşahitler), rozet, amblem veya partisini belirtir herhangi bir işaret taşımayacak.
Sandık kurulu başkan ve üyeleri, göreve başlamadan önce ilk iş olarak sandık başında bulunanlar önünde ant içecekler ve sandığın boş olduğunu kontrol edecekler.

Sandık alanında düzeni sandık kurulu başkanı sağlayacak. Başkan, düzeni bozmaya yeltenenleri uyaracak, uyarıyı dinlemeyenleri sandık alanı dışına çıkarabilecek.

Sandık alanında alınacak tedbirler, seçmenlerin sandık başı işlemlerini izlemelerini engelleyecek nitelikte olamayacak. Sandık kurulu başkanının çağırdığı zabıta kuvvetleri dışında zabıta amir ve memurları ile resmi üniforma giymiş kimseler ve silah taşıyanlar sandık alanına giremeyecek. Oy verme işlemi sırasında gebeler, hastalar, engelliler ve yaşlılara öncelik tanınacak.

Sandık başında seçmene, vereceği oy hakkında hiç kimse müdahale, telkin ve tavsiyede bulunamayacak. Seçmenler oylarını kullandıktan sonra sandık başından ayrılacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!