MHP: Hükümet ülkeyi peşkeş çekiyor

Güncelleme Tarihi:

MHP: Hükümet ülkeyi peşkeş çekiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2007 02:00

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, Petkim’in satışına sert tepki göstererek, Hükümeti ülkenin stratejik kurumlarını ve topraklarını yabancılara peşkeş çekmekle suçladı.

Vural, “Petkim’i alanlar arasında Ermeni Diasporası’nın en etkili isminin bulunması kabul edilir bir şey değil. Madem satıyorsunuz, neden halka arz şeklinde gerçekleştirmiyorsunuz? Halka satsanıza" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Vural, MHP Balçova İlçe Teşkilatı’nca düzenlenen kahvaltıda yaptığı konuşmada, Petkim’in satışını değerlendirdi. Vural, hükümeti Türkiye’nin en stratejik kuruluşlarını ve topraklarını yabancılara teslim etmekle suçladı. Yapılan tüm özelleştirmelerin ciddi başarısızlıkları bünyesinde barındırdığını ve MHP iktidarının tüm yapılanların hesabını soracağını vurgulayan Vural, şöyle konuştu:

“Petkim’i çok sevdikleri, hatta sayın Başbakan Erdoğan’ın tabiriyle bu ülkenin öz evlatları Ahmet’lerle, Mehmet’lerle bir tuttukları yabancı sermayeye 2 milyar dolara sattılar. Gelin görün ki; bu ihaleyi alan işadamları arasında Ermeni asıllı biri, Diaspora’nın en etkili ismi çıktı. Bu nasıl bir satıştır? Böyle şey olur mu? Bunun araştırması, soruşturması yapılmaz mı? Devlet ne güne duruyor? Madem satıyorsunuz, neden halka arz şeklinde gerçekleştirmiyorsunuz? Halka satsanıza.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!