MHP: Gürüz istifa edip Demirel'i rahatlatmalı

Güncelleme Tarihi:

MHP: Gürüz istifa edip Demireli rahatlatmalı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi, MHP'lilerle YÖK Başkanı Kemal Gürüz'ün hesaplaşmasına döndü. Kürsüye çıkan her MHP milletvekili, Gürüz'ü istifaya davet etti.

MHP'li Hüseyin Kalkan, YÖK tarafından üniversitelere yönelik dayatmanın insani ve ahlaki olmadığını söyledi. YÖK Başkanının TBMM'nin yetkilerini bile gaspettiğini, rektörlere baskı yaptığını, kanunları hiçe saydığını ve öğretim üyelerini ayağına çağırarak istifaya zorladığını öne süren Kalkan, şunları söyledi:

‘‘Cumhurbaşkanı bu YÖK başkanını, milleti ve Meclis'i kaale almadan atamıştır. Bu Cumhurbaşkanının yetkisindedir, ama vicdanlarda yara açmıştır. Bizim amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir. YÖK Başkanı istifa etmeli ve Cumhurbaşkanını da rahatlatmalıdır. YÖK Başkanı çıkıp ben falanca partiye oy verdim diyebiliyor. Herhangi bir üniversite rektörü ben FP'ye oy verdim dese bunu görevden almazlar mıydı? Kendisinin koalisyon ortağı bir partiye yeşil ışık yakmaya hakkı yoktur. Zaman kaybetmeden istifa etmelidir. Ya da görevden alınmalıdır. Çünkü suç işlemiştir.’’

KÜLTÜR İŞGALİ

Kültür Bakanlığı bütçesinde konuşan MHP milletvekilleri de restoran, bar ve mağazalara yabancı dilde isim konmasına tepki gösterdiler. MHP'li İrfan Keleş, ‘Papazın bağı, Flamingo yolu, Mc Donalds’ gibi isimlere tepki göstererek, ‘‘Ankara yabancı kültürün at oynattığı bir şehir haline gelmiştir. Türkçe Türk vatanında horlanıyor’’ dedi. MHP'li Melek Denli Karaca ise kültürün dejenere edildiğini, bunda televizyon ve medyanın katkısı bulunduğunu belirtti. Karaca, ‘‘Televizyonlar dili katlediyor. Caddeler yabancı kelimelerin istilası uğramış. Televizyonlarda günü birlik zevkler ve eğlenceler, meşru olmayan hayat biçimleri özendiriliyor. Haftalık parasız ilaveler adı altında evimizin mahremine kadar giren yayınlarda sadece yozlaşma var’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!