Mezbahadan kaçan ineğe af

Güncelleme Tarihi:

Mezbahadan kaçan ineğe af
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2002 11:28

ABD'de, mezbahanın 2 metrelik çitini atlayarak ormanlık alana kaçan bir inek medyada günün konusu olurken, Belediye Başkanı, ''yakalanırsa'' ineğin ''affedileceği'' sözünü verdi.

Cincinnati'deki bir mezbahanın bahçesinden bir hafta önce kaçan inek, radyo ve televizyon talk şovlarında, haberlerde ve günlük konuşmalarda yer alıyor. Bir radyonun, ''Möösama Bin Ladin'' adıyla andığı ineğin peşinde, yerel polis, mezbaha yetkilileri, Hayvanlara Karşı Zalimliği Önleme Derneği'nin yanı sıra, televizyon kanallarının özel helikopterleri bulunuyor.

Ormanlık alanda zaman zaman yeri tespit edilmesine rağmen, ağırlığı dolayısıyla kaçak ineğin yakalanmasında şu ana kadar başarı kazanılamadığı belirtiliyor.

Belediye Başkanı Charlie Luken, 7 yaşındaki kaçak ineğin yakalanması halinde, kesilmekten kurtulacağı sözünü verirken, ineğe şehrin anahtarını sunmak istediğini de söyledi.

Bir banka, kredi reklam kampanyası için kaçak ineğe rol vermeyi bile teklif etti. Chick Fil A adlı bir fast-food restoranı ise, ineği yakalayan kişiye 100 adet tavuklu sandviç vaadetti.

Yetkililer, sık çalılıklı bölgeden ineği çıkmaya ikna etmek için, başka inekleri yakındaki bir bölgeye getirmeyi planlıyorlar. Eğer bunda başarılı olunamazsa, uyuşturucu silah ile vurulan inek vinçle bölgeden çıkarılacak.

Mezbaha çalışanları ise, bir daha hiçbir ineğin kaçamaması için, 10 metrelik çit ısmarladıklarını belirttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!