Mezar taşı gözaltısı

Güncelleme Tarihi:

Mezar taşı gözaltısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2013 02:57

Polis Gezi Parkı’nda ve Gezi’ye destek amaçlı diğer illerdeki eylemlere yönelik operasyonlar düzenledi. 7 ildeki operasyonlarda, biri Alman 31 kişi gözaltına alındı. Gezi Parkı’ndaki temsili mezar taşların kaldırılmasına “Onlar çer çöp değil. 6 kişi öldü” diyerek itiraz eden Alman eylemci 3 dilde kendini savunmasına rağmen derdini anlatamadı.

Haberin Devamı

TAKSİM Hill Otel’de dün torba yasada kendilerini etkileyen madde ile ilgili basın toplantısı düzenleyen TMMOB üyeleri, daha sonra Gezi Parkı’na yürüdü. Grup, protestolar sırasında yaşamını yitirenler anısına dikilen sembolik mezar taşlarının önünde açıklama yaparak parktan ayrıldı. Bunun ardından polis, sembolik mezar taşlarını bir kez daha kaldırdı. Başka bir polis grubu da parkta uyuyan evsizleri kaldırıp kimlik kontrolü yaptı. Evsizlerden birinin uyuduğu köşede, sembolik mezar taşlarının yedekleri bulundu. Polisler bu taşları alırken evsizlerin yataklarını da aldı. Evsizlerden biri polislerin kaldırdığı eşyalarını almak istedi. Bu sırada polislerin başında bulunan emniyet müdürü, “Ne yapıyorsun sen? Bırak onların hepsi çöp” dedikten sonra, polislere, “Bunların hepsini çöpe atın” talimatı verdi. Polisin, Gezi Parkı’ndaki temsili mezar taşlarını kaldırması sırasında gazetecilerin yanında fotoğraf çeken Alman aktivist Klaus Müller, “Onlar çer çöp değil. 6 kişi öldü” diye tepki gösterdi. Bunun üzerine polisler pasaportunu kontrol ettiği Klaus Müller’i gözaltına aldı. Gözaltına alındığı sırada Klaus Müller Türkçe, İngiliz ve Almanca “Ben ne dedim ki? Türkiye demokratik bir ülke mi?” diye 3 farklı dilde bağırmasına rağmen derdini anlatamadı. Polisler parkta Alman aktivist Klaus Miller’le birlikte çoğunluğu evsiz 17 kişiyi gözaltına aldı.

Haberin Devamı

5 İLDE 9 GÖZALTI

Ankara’da da dün, Gezi Parkı eylemlerine destek amaçlı düzenlenen gösterilere katılan sol örgüt üyesi olduğu iddia edilenlere yönelik, 5 ilde şafak baskını yapıldı. Ankara, İzmir, Samsun, Tunceli ve Mersin’de 11 adrese düzenlenen operasyonlarda 9 kişi gözaltına alınırken, aranan 2 kişi bulunamadı. TMK 10’uncu madde ile yetkili Cumhuriyet Başsavcısı’nın talimatıyla başlatılan operasyonda gözaltına alınanların Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) üyesi oldukları da iddia edildi. Şüphelilerin adreslerinde bulunan dijital veriler, pankartlar, kitap ve dergilere el konuldu. Polis, gözaltına alınanlara, talimatı örgütten alıp almadıklarını ve amaçlarının ne olduğunu sordu.

Haberin Devamı

HATAY’DA 5 GÖZALTI

Bu arada Hatay’da, İstanbul Gezi Parkı olaylarına destek verdiği ve olayları provoke ettikleri iddia edilen kişilere yönelik, sabaha karşı düzenlenen operasyonlarda da 5 kişi gözaltına alındı. Operasyonda, 1 ruhsatsız pompalı tüfek ve bu tüfeğe ait 16 adet dolu fişek ve örgütsel doküman ele geçirildi.

İFTAR GÖZALTILARI SERBEST

Taksim Gezi Parkı’nda, 28 Temmuz Pazar akşamı, bir grubun iftar yapmak istemesi üzerine çıkan olaylarda gözaltına alınan 6 kişiden 4’ü savcılıktan, 2’si de tutuksuz yargılanmak üzere mahkemeden serbest bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!