Mevzuat artık internette

Güncelleme Tarihi:

Mevzuat artık internette
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 01, 2001 13:16

Başbakanlık, Mevzuat Bilgi Sistemi'ne (MBS) abone olanların, yürürlükteki mevzuata bilgisayar aracılığı ile ulaşabileceklerini bildirdi.

Haberin Devamı

BaÅŸbakanlık'ın konuya iliÅŸkin duyurusu, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.Â

Duyuruda, Cumhuriyet'le birlikte, Türkiye'nin sosyal, ekonomik, hukuk ve idari yapısında meydana gelen köklü değişimleri yazılı kurallara bağlamak üzere, bir takım yasal ve idari düzenlemelere gidildiği ve bu amaçla birbiri ardına kanunların yürürlüğe konulduğu, tüzükle ve yönetmeliklerin çıkarıldığı belirtildi. 

Başbakanlık'ın yaptığı çalışmalar sonucunda kanunlar, kanun hükmünde kararnameler, tüzükler ve Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe konulan yönetmeliklerin yürürlükteki en son şekilleriyle tek metin halinde toplandığı ve düzenli bir mevzuat külliyatı biçimde kamuoyuna bilgisayar ortamında sunulduğu bildirilen duyuruda, mevzuat külliyatının, Mevzuat Bilgi Sistemi (MBS) içinde değişiklikler ile birlikte güncel olarak görülebileceği kaydedildi. 

Duyuruda, böylece modern hizmet anlayışı içerisinde mevzuatta meydana gelen değişikliklerin günü gününe bilgisayardan takip edilme imkanı sağlandığı belirtildi. Duyda, MBS'nin, 1 Haziran 1995 yılında, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişilerin kullanımına belli bir ücret karşılığında sunulduğu hatırlatıldı.

MBS'ye yıllık abone ücretinin yurt içinden 25 milyon lira, yurt dışından 350 Alman Markı ve 250 Amerikan Doları olduğu belirtilen duyuruda, abonelik koşulları hakkında bilgi verildi. 

MBS'ye Başbakanlığın internet adresi üzerinden ulaşılabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!