Mevlana bisiklet turu 9 Eylül'de başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Mevlana bisiklet turu 9 Eylülde başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2007 14:16

MEVLANA’nın doğumunun 800’üncü yıldönümü nedeniyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen ‘1’inci Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu’na, 6 ülkeden 9 takım ve 47 sporcu katılacak. Konya’da 5 gün sürecek yaklaşık 400 kilometrelik parkurdaki yarışlar için 9 Eylül’de ilk pedal basılacak.

Haberin Devamı

9- 13 Eylül arasında gerçekleştirilecek yarışların tanıtımı için Konya İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nde basın toplantısı düzenleyen Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, tur programının, uluslarası katılımı artırmak amacıyla Dünya Bisiklet Birliği’nin takvimi çerçevesinde hazırlandığını söyledi. Müftüoğlu, şöyle konuştu:
“UNESCO’nun 2007 yılını Mevlana yılı ilan etmesi ile bu yıl ‘Cumhurbaşkanlığı’ ve ‘Zafer Turu’ düzenlemiştik. İstiklal Savaşı’nda İnebolu’dan Afyonkarahisar’a kadar halkımızın kağnılarla cepheye mermi taşıdığını biliyoruz. Bizler de bu örnek olayın anısına İnebolu’dan Afyonkarahisar’a kadar bisiklet turu düzenledik. Konya ve Mevlana da bizim için değerli olduğundan Konya’da da uluslarlara bir tur organize ettik. Yarışımız, Dünya Bisiklet Birliği’nin takvimi dahilinde yapıldığı için burada alınacak puanlar, dünya bisiklet sıralamısında sporcuların ve takımların yer puanlarını da belirleyecek.”

Haberin Devamı

Yarış Direktörü Ercan Okur ise yarışın ‘UCI 2.2 elit erkekler’ ve ‘U23’ kategerilerinde yapılacağını belirterek şunları söyledi:
“Almanya, Azerbaycan, Gürcistan, İsrail, Romanya ve Türkiye’den katılım olacak. Ülkemizden ‘Türkiye- A’ ve ‘Türkiye- B’ olmak üzere 2 milli takımın yanı sıra Kocaeli Brisaspor da tura katılacak. Ayrıca 2 Alman ve 2 Türk sporcudan oluşan ‘karma takım’ da yarışta yer alacak. 9 Eylül’de Şefik Can Caddesi’nde başlayacak tur kapsamında 13 Eylül’e kadar bisikletçilerimiz Çumra, Akören, Hatunsaray, Beyşehir ve Seydişehir’e gidecek. Sporcular, turda toplam 395.4 kilometre mesafe katedecek. Toplam ödül ise 13 bin 046 dolar olarak belirlendi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!