Metris'te piknik

Güncelleme Tarihi:

Metriste piknik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

Metris Cezaevi'nin İBDA-C çiftliği olduğu fotoğraflarla da belgelendi. Örgüt üssü olarak kullanılan Metris'te militanları ziyarete gidenlerin koğuşlara kadar girdikleri ortaya çıktı.

ŞERİATÇI terör örgütü İBDA-C'nin hemen her gün ayaklanma çıkardığı Metris Cezaevi'ni, ‘terör sayfiyesi’ne çevirdiği ortaya çıktı.

İBDA-C'nin cezaevinde çektirdiği ve Hürriyet'in ele geçirdiği fotoğraflar, kanlı terör örgütünün koğuşlarda ve havalandırmada eşleri, çocukları ve yakınlarıyla resmen ‘piknik’ yaptıklarını ortaya koydu.

İnanılmaz fotoğraflar, şeriatçı örgütün cezaevini silahlı saldırı-infaz ve askeri-siyasi eğitim kampına çevirdiklerini de belgeledi.

BEBEKLERE KANLI EL

Teröristler, İBDA-C pankartları ve bayrakları altında çocuklarıyla objektiflere gülümserken, çocuklara bile İBDA-C'nin kanlı ‘şeriat-cihat işareti’ni yaptırdılar. Baş ve işaret parmaklarını kaldırarak, terör örgütünün şeriatçı-silahlı mücadeleyi simgeleyen kanlı el işaretini yapan küçücük çocuklar, cezaevi koğuşları ve havalandırmalarda topluca resim çektirdiler.

KOYUN GİBİ KESECEKSİN

İnanılmaz fotoğrafların bir bölümü ise İBDA-C militanlarının cezaevinde infaz eğitimi yaptıklarını da ortaya koydu. Cezaevinde elllerinde uzun, hançer tipi bıçaklarla, ‘düşmanların’ boğazının nasıl kesileceği konusunda tatbikat yapan militanlar, bu kanlı antremanlarının bile fotoğraflarını çektirdiler.

Hürriyet'in ele geçirdiği fotoğraflar arasında terör hükümlülerinin çocuklarını koğuşlarındaki, duvarları İBDA-C'nin bayrak ve simgeleriyle süslü yataklarına kadar alarak, cezaevini ‘yol geçen hanı’ gibi kullandıklarını da belgeledi. Fotoğraflar arasında bazı militanların çocuklarını havalandırmaya kurdukları salıncaklarda salladıkları da görüldü.

HİZBULLAH USULÜ BEDEN EĞİTİMİ

Fotoğraflar Salih İzzet Erdiş başta olmak üzere, tüm militanların cezaevinde, dövüş-kondüsyon-dayanıklılık-saldırı-savunma teknikleri konusunda ‘beden eğitimi’ yaptıklarını da açığa çıkardı.

Şeriatçı teröristlerin topluca ‘Hizbullah usülü’ komando beden eğitimi yaptıklarını da belgeleyen fotoğraflarda, İBDA-C'lilerin İran devriminde resmigeçit yapan militanlara benzer pozlar verdikleri de görüldü.

Metris'in İBDA-C'nin kontrolünde olduğunu kanıtlayan fotoğraflar, çete başı Erdiş'in cezaevinde ‘Şeriatçı terör prensi’ gibi yaşadığını da ortaya koydu.

Fotoğraflar, İBDA-C'nin bazı gazeteci-yazarlardan da ‘‘Sabredin, arkanızdayız’’ mesajları göndererek destek aldığını da belgeledi.

Metris hatırası

Onlarca kız ve erkek çocuğu, terörist ebeveynlerinin cezaevinde ‘fotoğraf stüdyosu’ gibi hazırladığı ‘İBDA’ ve ‘‘Ya Şeriat ya ölüm’’ yazıları altında, ellerinde mavi zemin üzerine üç hilal ve tek yıldızlı örgüt bayrağıyla objektife poz verdiler.

İBDA-C'nin silah deposu

Metris'te operasyon sonrası, savaş alanına dönen koğuşlarda arama yapıldı. Aramada İBDA-C'lilerin jandarmaya karşı koyarken kullandığı alev makinesinden su borusundan yapılan tabancaya ve mikrokameraya kadar ilginç silah ve malzeme bulundu.

YASADIŞI İBDA-C militanlarının dağıtılmasından sonra Metris Cezaevi'nde kaldıkları B-1 ve B-2 koğuşlarında arama yapan jandarma, örgütün silah fabrikasını ortaya çıkardı.

B-1 Koğuşu'nun dip kısmındaki özel bölmede Karadenizli bir militanın yaptığı 4 tabanca, kalem pilden yapılmış mermiler, kalorifer peteklerinden yapılmış bombalar, alev makineleri ve çok sayıda kesici alet ele geçirildi. Koğuşta ayrıca biri 9 mm diğeri 7.65 mm. çapında iki de tabanca ele geçirildi.

Militanların döküm kalorifer peteklerini kesip bomba yaptıkları anlaşıldı. İçine barut sıkıştırıp ateşleme düzeneği eklenen bombaların parça tesirlerini artırmak için koğuş kolonlarını parçalayıp, demirleriyle de küçük küçük parçalar halinde borunun içine doldurdukları belirlendi.

PALALAR

Koğuşlarda ayrıca karyola demirlerinden ve daha önceki isyan sırasında elektrik atölyesinden alınan demirlerle yapılmış 100'e yakın kesici alet, pala, kılıç ve kasatura ele geçirildi. Mahkumların eğitim sırasında kullandıkları sopalar arasında özel olarak yapılmış beyzbol sopaları dikkat çekti.

ALEV MAKİNESİ

İBDA-C'lilerin koğuşundaki aramada 15 tane mutfak tüpü bulundu. Bunların ucuna yangın söndürme cihazlarının uç kısımlarının sökülerek takıldığı ve birer alev makinesine dönüştürüldükleri belirlendi. Alev makinesi tüplerinin koğuşlara nasıl sokulduğu anlaşılamadı.

BOMBA GÖZLÜĞÜ

Operasyon sırasında koğuşlara atılacak gözyaşartıcı bombalardan korunmak için mahkumların özel gözlükler yaptığı tesbit edildi. Asetat ve lastik kullanılarak yapılan gözlüklerin gözyaşartıcı bombaların etkisini sıfıra indirdiği, bombaların etki etmediği bildirildi.

ÇATIDA MİKRO KAMERA

Çatıdaki aramada da televizyon anteninin üzerine oynar başlıklı mikrokamera yerleştirildiği belirlendi. Koğuştaki televizyona bağlı olan mikrokameralardan alınan görüntüler sayesinde çatıdan ve çevreden yapılacak operasyonlar hakkında mahkumların önceden bilgi sahibi oldukları anlaşıldı.

Koğuşta ayrıca 3.5 kiloluk Bazudin adlı zehirli tarım ilacı ile faks gönderebilen bir cep telefonu da ele geçirildi.

Su borusundan tabanca

Militanlardan Karadenizli Salim Zengin'in yaptığı belirlenen 4 tabanca, görevlileri şaşkına çevirdi. Tahta saplı, tahta içine gömülmüş su borusundan namlusu olan tabancalar için kalem pillerden özel mermiler bulundu. Kalem pillerin içinin boşaltıldığı, dip kısmına

kibrit uçlarından barut yapıldığı üst kısmına da eritilmiş kurşun döküldüğü, ayrıca küçük saçmalar konulduğu görüldü. Arkasına kablo lehimlenen pillerin de televizyon anteninden kesilen ve 12 voltluk pil takılan düzenek ile ateşlendiği belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!