Metin Tekin kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Metin Tekin kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2016 10:38

Her Cuma yayınlanan talk show programı Beyaz Show bu hafta eski futbolcu Metin Tekin’i konuk edecek. Yıllarca başarılarıyla, kendinden bahsettiren Metin Tekin kimdir,futbola nasıl başlamıştır? Beyaz Show bu akşam yeni bölümüyle Kanal D ekranlarında olacak!

20 Mayıs Cuma gününün neşesi Beyaz Show'un konuklarından biri olarak duyurulan Metin Tekin kimdir? Eski futbolcu Metin Tekin, futbola ne zaman başlamıştır, başarıları nelerdir? Beyaz Show konuklarından Metin Tekin hakkında detaylı bilgiler haberimizde..

Haberin Devamı

METİN TEKİN KİMDİR?
Metin Tekin 8 Mayıs 1964 doğumlu, eski futbolcudur. Bir dönem teknik direktörlük de yapmıştır. Günümüzde, halen bir TV kanalında spor yorumculuğu yapar. Sarı Fırtına lakaplı, efsane futbolculardan birisidir ve böyle de anılmaya devam eder. Futbol yaşamı boyunca çok sayıda başarıya imzasını atmıştır. Futbol kariyerine ilk olarak Kocaelispor alt yapısında başlamıştır.

Bu konuda babasından almış olduğu destek de oldukça fazladır ve kısa zaman içinde başarısını ortaya koyduğu için büyük kulüplerin ilgisini de çekmeyi başarmıştır. Oldukça süratli oyunu ve atmış olduğu çalımlar, kıvrak hareketleri ile PAF liginde yıldız olmuştur. Kocaelispor A takımına geçemeden, Beşiktaş bu ismi renklerine bağladı ve burada yıldızı daha da parlamaya devam etti. Uzun yıllar boyunca hizmet vermiş olduğu Beşiktaş’ta birçok başarıyı yakalamayı da sürdürdü.

Metin Tekin kimdir


Metin Tekin 1982 – 83 sezonunda henüz 18 yaşındaydı ve transfer olduktan hemen sonra forma şansını buldu. İlk maçında Adanaspor’a atmış olduğu golle, 2 – 1 biten maçtaki galibiyete katkı sağlamıştır. Yine aynı sezonun devre arasında özel bir kupada Galatasaray karşısındaki maçta kendisine forma şansı verildi. Henüz çok tanınmayan bir futbolcuydu ancak 2 – 2 biten bu maçta, 2 golü de atmayı başardı.

1987 – 88 sezonunda, Sakaryaspor maçı sırasında başına ağır bir darbe aldı ve beyin sarsıntısı geçirdi. Hastaneye kaldırıldığında öldüğüne dair söylentiler çıktı. Geçirmiş olduğu bu rahatsızlık ciddi olduğu için 1 sene boyunca yeşil sahalardan uzak kaldı. 1993 – 94 sezonunda, Kösice filelerine atmış olduğu 2 gol ve PSV’ye deplasmanda atmış olduğu golle Beşiktaş2ın uzun yıllar sonra Avrupa’da tur atlamasında önemli bir rol oynadı.

Beşiktaş’tan ayrılmayı hiç istemeyen Metin Tekin, 1997 yılında askerliği nedeni ile 1 sene Vanspor’da kiralık oynadı ve 11 maçta 1 gol attı. Daha sonra Beşiktaş’a geri dönerek jübilesini bu forma altında gerçekleştirmiş oldu. Son derece başarılı bir futbol kariyerine nokta koyan Metin Tekin Galatasaray’a 8, Fenerbahçe’ye ise toplamda 13 gol attı. Bu başarıları ile uzun süre boyunca konuşuldu ve halen de oldukça sevilen bir futbolcudur.



BAKMADAN GEÇME!