Metin Åžentürk DYP'ye katıldı

Güncelleme Tarihi:

Metin Şentürk DYPye katıldı
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 25, 2002 17:20

Sanatçı Metin Şentürk DYP'ya katıldı. Şentürk, DYP İstanbul İl Merkezi'nin Mecidiyeköy'deki binasında düzenlenen törende kendisini ''onurlu bir hizmete layık gördüğü için'' Çiller'e teşekkür etti ve bu adımın, 7.5 milyon özürlü ve aileleriyle birlikte toplam 20 milyon kişiyi kucaklayan bir adım olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, ''Engellilerin eğitimini, sağlığını, geleceğini, iş ve aşını düşünmek, AB yolunda Türkiye için vazgeçilmez bir yoldur'' dedi.  Çiller, sanatçı Metin Şentürk'ün partisine katılımı nedeniyle düzenlenen törende partililere seslendi.

Ülkenin bugün ekmek davasına düştüğünü ve geriye gittiğini, ancak kaderinin bu olmadığını ifade eden Çiller, büyük ülke olarak Türkiye'yi şahlandıracaklarını söyledi.

Sanatçı Åžentürk de, kendisini ''onurlu bir hizmete layık gördüğü için'' Çiller'e teÅŸekkür etti.  Bu adımın, 7.5 milyon özürlü ve aileleriyle birlikte toplam 20 milyon kiÅŸiyi kucaklayan bir adım olduÄŸunu ifade eden Åžentürk, özürlülerin yüzde 2'sinin okuduÄŸunu, yüzde 3'ünün çalıştığını, yüzde 2'sinin de doÄŸal çevrede hayatını sürdürdüğünü anlattı.Â

Haberin Devamı

Şentürk, ''Özürlülerin yüzde 97'sinin hayatını kim bloke etti? İşte Çiller bunu kaldırmak istiyor'' diye konuştu. Daha sonra Çiller, Şentürk'ün yakasına DYP rozetini taktı. Ardından sünnet olmuş özürlü çocuklara altın takan Çiller, Şentürk ile birlikte çeşitli hediye de verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!