Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu! İstanbul için kritik uyarı... Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat

Güncelleme Tarihi:

Meteorolojiden yeni hava durumu raporu İstanbul için kritik uyarı... Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2023 09:22

Haftanın ilk gününde ülkenin batı bölgelerinde sağanak yağış etkisini gösterdi. Marmara, Ege ve Batı Karadeniz ile Karadeniz'in kıyı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor. Meteoroloji 3 kenti ise sarı kodla uyardı. Çanakkale, Tekirdağ ve Balıkesir'de gök gürültülü sağanak bekleniyor. İstanbul'da ise sağanak yağışla birlikte trafik yoğunluğu saat 09:00 itibari yüzde 80'i aştı.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege ve Batı Karadeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı, İç Anadolu'nun kuzeybatı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Trakya ve Çanakkale çevreleri ile Edremit Körfezi'nde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının Marmara'da mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Genellikle güneyli yönlerden, zamanla Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege'de kuzey, kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'da görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'ın kuzey ve batı ilçeleri ile Çanakkale çevreleri ve Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ile yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteorolojiden yeni hava durumu raporu İstanbul için kritik uyarı... Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat

FIRTINA UYARISI

Rüzgarın Marmara'nın batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA SAĞANAK TRAFİĞİ

İstanbul'da haftanın ilk iş gününde yağmurunda etkisiyle sabah trafiği yoğunluğu yaşandı. İşlerine gitmek isteyen sürücüler uzun süre trafikte beklerken, bazı vatandaşlar da yağmurdan kaçmak için otobüs duraklarına sığındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) trafik yoğunluk haritasına göre, 08.30 itibariyle trafik yüzde 83 olarak ölçüldü.

Meteorolojiden yeni hava durumu raporu İstanbul için kritik uyarı... Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat

GÖKÇEADA FERİBOT SEFERLERİNE 'FIRTINA' ENGELİ

Çanakkale'de, Kuzey Ege'de etkili olan fırtına nedeniyle Gökçeada ilçesine bugün yapılması planlanan feribot seferleri iptal edildi.

Çanakkale Boğazı ile Adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan GESTAŞ firması, Ege Denizi'nin kuzeyinde beklenen olumsuz hava şartları nedeniyle feribot seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. Buna göre; Gökçeada hattında, Gökçeada'dan saat 13.00, 18.00, 22.00 seferleri, Kabatepe'den ise saat 09.00, 15.00, 20.00 seferleri yapılamayacak.

Haberin Devamı

Meteorolojiden yeni hava durumu raporu İstanbul için kritik uyarı... Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı zamanla çok bulutlu, kuzeybatısı akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 14
istanbul: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri yerel kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 11
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19
Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 14
Adana: Az bulutlu 25
Antalya: Parçalı bulutlu, batı kesimleri yer yer çok bulutlu 21
Samsun: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 21
Trabzon: Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı 21
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 9
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 15

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!