Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2011 10:45

Kıyı Ege'de kuvvetli yağış ve batı bölgelerde kuvvetli rüzgar bekleniyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yağışların İzmir, Aydın ve Muğla'da bugün öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olması, rüzgarın ise sabah saatlerinden itibaren ülkenin batı bölgelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Yetkililer, oluşması muhtemel ani sel, su baskını, ağaç veya direklerin devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

BAZI VAPUR SEFERLERİ İPTAL

İzmir'de şiddetli rüzgar ve sağanak hayatı  olumsuz etkiledi.

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden aldığı bilgiye  göre, İzmir, Aydın ve Manisa'da kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına etkili  oldu.

Rüzgarın saatte 60-70 kilometre hızla estiği İzmir'de lodos yaşandığını  kaydeden yetkililer, yağışın özellikle kuzeydeki Bergama, Aliağa, Dikili  ilçelerinde daha etkili olduğunu, bu ilçelerde son iki saatte metrekareye 25  kilogram, kent merkezinde ise 15 kilogram yağış düştüğünü belirtti.

Yetkililer, yağışın akşam saatlerinde etkisini kaybedeceğini, yarın sabah  ise tüm Kıyı Ege'de lodos beklediklerini, rüzgarın hızının saatte 70-80  kilometreye kadar çıkacağını tahmin ettiklerini ifade etti.

Yağışların yarın akşamdan itibaren tekrar kuvvetlenerek pazartesiye kadar  devam edeceği kaydedildi.

Şiddetli rüzgar ve sağanak nedeniyle bazı vapur seferleri de iptal  edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzdeniz yetkililerinden alınan bilgiye göre,  saat 12.00'den itibaren Bostanlı-Üçkuyular arasındaki arabalı vapur seferleri ile  Bostanlı-Konak arasındaki vapur seferleri karşılıklı olarak iptal edildi.

Yetkililer, diğer hatlarda şimdilik seferlerin devam ettiğini söyledi.

DOĞU'DA KIŞ

Haberin Devamı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük  hava sıcaklığı, eksi 17 dereceyle Ağrı'da ölçüldü.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Sibirya üzerinden gelen  yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk  havanın etkili olduğunu belirtti.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere  Ağrı'da 17, Kars'ta 14, Erzurum'da 11, Bayburt'ta 9, Iğdır ve Ardahan'da 6,  Erzincan'da 4 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahan'da eksi 6, Kars'ta eksi  4, Ağrı ve Erzurum'da eksi 1 derece, Bayburt'ta 3, Iğdır'da 5 ve Erzincan'da 6  derece olması bekleniyor. Bölgede sabah saatlerinde yoğun sis görüldüğünü  belirten yetkililer, sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda  bulundu.
 
Kent merkezlerindeki kaldırımlar, ev, işyeri, çatılar ve araçların  camlarının soğuk hava nedeniyle buz tuttuğu, sürücülerin araçlarını  battaniyelerle korumaya çalıştığı gözlendi.
       
Muş
         
Muş'ta kar yağışının ardından başlayan dondurucu soğuklar, yaşamı olumsuz  etkiliyor. Domlusu Köyünde aşırı soğuk nedeniyle yaklaşık 200 metre buzla  kaplanan yol, vatandaşlar tarafından kazma kürekle açıldı.

Köy Muhtarı Eşref Demir, dondurucu soğukların etkisiyle köyün içinde  bulunan ve yola akan çeşmenin suyu gece buz tuttuğunu, yolun yaklaşık 200  metrelik bölümünün tamamen buzla kaplandığını belirtti. Çocukların da okullara  düşe kalka gitmek zorunda kaldığını ifade eden Demir, gelen araçların buzlanma  nedeniyle köye çıkamadığı söyledi.

Muhtar Demir, “Köye gönderilen greyder, buzları kıramadı ve tekrar geri  dönmek zorunda kaldı. Biz de köylüler olarak yolumuzu ulaşıma açmak için ilkel  yöntemlere başvurmak zorunda kaldık” dedi.
       
Ardahan
       
İl Orman ve Su İşleri 9. Şube Müdürü Ayhan Mutlu, başta karacalar olmak  üzere tüm yaban hayvanlar için gerekli yiyecek ve yem stoklanması yapıldığını  belirtti.

Bölgede yaklaşık 150 karaca bulunduğunu ve bunların korunması için her  türlü fedakarlığın yapıldığını ifade eden Mutlu, “Biz doğal hayatın yaşatılması  için müdürlük olarak ne gerekiyorsa onu yapıyoruz” dedi.
    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!