Meteoroloji'den 21 ile sarı ve turuncu uyarı: Sağanak ve fırtına bugün de devam edecek

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2023 07:55

Meteoroloji, kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle 3 ili "turuncu", 18 kenti de "sarı" kodla uyardı. Yetkililer, sel, su baskını, muhtemel çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyardı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "İstanbul ve Tekirdağ'daki yağışlara dikkat edelim" uyarısında bulundu. Öte yandan İstanbul'da sağanak yağış şiddetini artırdı.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları ile Kırıkkale, Çorum, Amasya, Giresun çevreleri ve Trabzon'un batı ilçelerinin yağmur ve sağanak, Marmara ile Kıyı Ege'nin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Kıyı Ege, Marmara'ın güney ve doğusu ile Tekirdağ, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Bolu çevrelerinde kuvvetli, Kıyı Ege'de çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Bu gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde yer yer pus ve sis olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının iç kesimlerde 3 ila 7 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden, hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara ve Kıyı Ege. İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Karadeniz'de güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (40-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

Meteorolojiden 21 ile sarı ve turuncu uyarı: Sağanak ve fırtına bugün de devam edecek

KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI

Yağışların, Kıyı Ege, Marmara'nın güney ve doğusu ile Tekirdağ, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Bolu çevrelerinde kuvvetli, Kıyı Ege'de çok kuvvetli ve şiddetli olması sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgârın, Marmara, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Karadeniz'de güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (40-80 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

PROF. DR. ŞEN'DEN UYARI: İSTANBUL VE TEKİRDAĞ'A DİKKAT

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, canlı yayında şu ifadeleri kullandı:

Yağmur bugün öğle saatlerine kadar İstanbul'un Avrupa Yakası'nda etkili olacak. Su baskınları yapabilir. Tüm Türkiye'de lodos hakim. Tekirdağ, Balıkesir, Bursa... Lodos etkili olacak. Yağış olarak da İzmir'de etkili. Bugün İstanbul'un Avrupa Yakası'nda ve kuzey ilçelerinde kuvvetli yağmur var. Öğleden sonra rüzgarın hızı Batı Karadeniz'e kayacak. Şu saatlerde Ege'de de rüzgar etkili. Barı Karadeniz'de lodos etkili gözüküyor. Yarın sabaha kadar etkisini kaybedecek. Kuvvetli yağışlar bu gece etkisini kaybedecek. İstanbul ve Tekirdağ'daki yağışlara dikkat edelim. Bu 2-3 gün içerisinde kömür atmayalım sobaya. Atıyorsak da üstten yakalım. Karbon monoksit zehirlenmesi en kuvvetli zehirlenmedir.

Haberin Devamı

Önümüzdeki salı gününe kadar sıcaklıklar bu şekilde devam edecek. Cuma gününe kadar 19 dereceye kadar çıkacak. Bu mevsimde bu sıcağın olması hayra alamet değildir. Gök gürültülü yağışa neden oluyor. Lodos havasında kar olmaz. Karı unutalım.

İSTANBUL YAĞIŞ ŞİDDETİNİ ARTIRDI

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul Avrupa Yakası'nda sağanak etkisini artırdı. Önümüzdeki saatlere kadar kuvvetli yağışın devam etmesi bekleniyor.

Meteorolojiden 21 ile sarı ve turuncu uyarı: Sağanak ve fırtına bugün de devam edecek

AVCILAR'DA DEV DALGALAR MENDİREĞİN BOYUNU AŞTI

Avcılar'da saat 02.00’den itibaren sahildeki dalga boyu yer yer 5 metreyi bulurken, Ambarlı'da balıkçı barınağı önündeki mendireği aşan dalgalar, barınak ile arasındaki bölümü göle çevirdi. Deniz suyu barınaktan tekrar teknelerin bulunduğu bölüme doldu. Bu sabaha kadar da şiddetli biçimde etkisini gösteren fırtına denizdeki çöpleri de sahile taşıdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSTAÇ ekibi dalgaların geçirdiği atıkları toplamaya çalıştı. Dev dalgalar, barınağın önündeki demir bariyerleri devirdi. Balıkçılar, barınağı dalgalardan koruyacak önlemlerin alınmasını isterken zararları olduğunu söyledi.

Meteorolojiden 21 ile sarı ve turuncu uyarı: Sağanak ve fırtına bugün de devam edecek

 

Haberin Devamı

"LİMANIMIZ PERİŞAN HALDE"

Balıkçı Elmas Pekgöz, "25 yıldır balıkçılık yapıyorum. Akşam lodos esti, limanımız perişan halde, dalgalar demirleri yerinden söktü. Arkadaşlarımız kayıklarını açığa aldılar. Hala daha esmeye devam ediyor, ne zaman durur bilemiyoruz. Lodos esti bütün demirleri söktü yerinden. Görüyorsunuz buranın halini Allah yardımcımız olsun. Zarar büyük, daha belli değil şu an batan çıkan var mı diye, lodostan sonra ortaya çıkacak" dedi.

Meteorolojiden 21 ile sarı ve turuncu uyarı: Sağanak ve fırtına bugün de devam edecek

 

FLORYA SAHİLDE DE DEV DALGALAR OLUŞTU

Florya sahilinde ise fırtınanın etkisi ile dev dalgalar oluştu. Dalgalar denizde bulunan taş ve yosunları sahil yürüyüş yoluna taşıdı. Florya Balıkçılar Çarşısı'nda ise esnaf sandalyelerini üst üste bağlayarak önlem aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!